Schoolleider Remco de Koning ontvangt het boek de 50 dingen
Schoolleider Remco de Koning ontvangt het boek de 50 dingen MMN

MMN Buiten-doe-boek met 50 dingen in de natuur die gedaan moet hebben voor je 12de

31 maart 2022 om 21:24 Lokaal Deel je nieuws

Welke dingen herinner jij je als volwassene uit je kindertijd? In bomen klimmen, boomhutten bouwen, naar water graven, vuurtje stoken, …. misschien wel te veel om op de noemen. Waar staan klimbomen, waar kun je kikkers vangen, waar…… Het buiten-doe-boek is een stimulans voor de kinderen om naar buiten te gaan, de natuur te ontdekken en te beleven. En later mooie verhalen aan hun kinderen vertellen. Wie wil dit niet?

De 50-dingenboeken zijn gebaseerd op een concept ontwikkeld en uitgewerkt door Stichting Buitenmakelaar voor de gemeente Bunnik, geïnspireerd door een lijst van het Britse Staatsbosbeheer. In 2016 heeft Maarn Maarsbergen Natuurlijk 50 buitenactiviteiten in en rond Maarn-Maarsbergen bedacht en uitgewerkt. Dit boek met omgevingskaart is een mooie manier om de omgeving te ontdekken en een mooie reden om met je ouders of vriendjes naar buiten te gaan. Drie op één volgende jaren heeft de MMNwerkgroep ‘kind en natuur’ buitenlesen gegeven aan de groepen 3 van de basisscholen en na afloop kregen de kinderen het buiten-doe-boek.

In 2022 kon MMN dankzij de voucher ‘Groen aan de Buurt’ en het Elise Mathilde fonds 350 exemplaren laten herdrukken. Op woensdag 23 maart werd de eerste buitenles gegeven aan groep 3 van basisschool de Meent in Maarn. De kinderen maakten met natuurmaterialen die rond de school liggen prachtige natuurschilderijen en vertelden trots over het resultaat. Na afloop nam schoolleider Remco de Koning met de kinderen het eerste boek in ontvangst. Op donderdag 31 maart kregen 70 kinderen van groep 3,4 en 5 van basisschool de Ladder het 50 dingen boekje en maakten een natuurschilderij in de sneeuw; ook met minder mooi weer kun je buiten leuke dingen doen!
Groep 4 en 5 van de Meent en de groepen 3, 4 en 5 kijken uit naar de buitenles en het boek. In 2023 en 2024 ontvangen alleen de kinderen uit groep 3 dit prachtige buiten-doe-boek om de natuurdingen die je voor 12de gedaan moet hebben, ook echt te gaan doen in weer en wind.

advertentie
advertentie