Een deel van het docententeam
Een deel van het docententeam Jasper Timmermans

Natuuropleiding van start!

Lokaal Deel je nieuws

Utrechtse Heuvelrug -  Voor wie een ‘groen hart en oog’ heeft, maar graag wat bijleert start natuurcoach Monique Könings met een team aan bevlogen natuurdocenten binnenkort de Natuuropleiding. In de loop van een jaar leer je stapsgewijs meer over de natuur in brede zin.

[BREDE BASISKENNIS] Natuuropleiding is een initiatief van herborist en natuurcoach Monique Könings, die samen met tien docenten de opleiding vorm geeft. Zij maakt zich zorgen over de natuur en ziet de behoefte van mensen om haar heen om meer over de natuur te leren. Tegelijkertijd merkt Könings ook dat men door de bomen het bos niet meer ziet: er is zóveel aanbod, waar start je? Veel opleidingen gaan specifiek over één onderwerp en meer de diepte in of hebben tot doel deelnemers op te leiden tot docent, trainer, of coach. Interessante excursies zijn vaak eenmalig,  gericht op één onderwerp en daardoor beperkt. Natuuropleiding is een basisopleiding die juist in de breedte meer vertelt over de natuur waarin natuurbeleving centraal staat. Niet door klassikaal binnen naar mooie foto’s te kijken, maar juist door op pad te gaan.

[SEIZOENEN IN HET NATUURRIJK] In het ritme van de seizoenen staat steeds een ander natuurrijk centraal. In de lente duik je in de wereld van mineralen, geologie en edelstenen. In de zomer staat het plantenrijk centraal en komt o.a. bushcraft, eten uit de natuur en de wereld van bomen aan bod. In de herfst staat het dierenrijk centraal. Je gaat speuren naar sporen, kijken en luisteren naar de hertenbronst en je verwonderen over kleine (minder populaire) beestjes. In de winter staat het ‘mensrijk’ centraal, als natuurrijk, maar je kijkt ook naar jezelf. De docenten hebben hun eigen expertise waar ze enthousiast over vertellen.

[CURSUSLOCATIES] De meeste lessen worden op de Utrechtse Heuvelrug gegeven, zoals in het Panbos of edelstenenwinkel Karbonkel. De locaties zijn afgestemd op iedere les en (natuurlijk) veelal buiten. Enkele lesdagen voeren buiten onze regio, zoals naar zeeland (les over water) of naar Zuid-Limburg (les over geologie).

[AANMELDEN] Natuuropleiding start op zaterdag 19 maart en is 2x per maand, gedurende een jaar. Voor meer informatie en inschrijving: www.natuuropleiding.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 35 minuten geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 10 uur geleden