Werken bij
Werken bij "In het Groen" Johanna Spreeuwenberg

Dagbesteding “In het Groen”

16 februari 2022 om 18:23 Lokaal Deel je nieuws

Driebergen. Vanaf januari 2022 kunnen ouderen met  beginnende dementie meedoen aan een dagbesteding in de buitenlucht, waar zij onder begeleiding  tuinwerkzaamheden verrichten. Deze dagbesteding is een initiatief van In het Moment in samenwerking met Erwin Donkervoort.

Silvia Fiorini is zorgcoördinator van dagbesteding “In het Moment” in Driebergen. “Voor mensen met beginnende dementie of andere vormen van cognitief verlies die lichamelijk nog vitaal zijn kan werken in de buitenlucht veel voldoening geven. Naast de mensen die hun creatieve kant willen ontplooien, willen we ook de ‘doeners’, de mensen die iets nuttigs willen doen, een passende dagbesteding bieden. Bovendien komen tijdens de activiteit nieuwe sociale contacten spontaan tot stand”.

Erwin Donkervoort heeft jaren mensen met een lichte verstandelijke beperking in de tuinen van de Groenhoek begeleid. Met deze samenwerking met “In het Moment” zal hij zich richten voornamelijk op het begeleiden van mensen met geheugenproblemen. Hij coördineert de werkzaamheden in de binnentuin van de Groenhoek en in de tuin van de Villa Xaverius, aan de Rijsenburgselaan in Driebergen.  Erwin: “De binnentuin van de Groenhoek was verwaarloosd. Er was geen toezicht. Onze activiteiten maken 180 graden verschil. Ik ben blij met het initiatief van In het Moment. De tuin is prachtig gelegen, de mensen doen nuttig werk, ze hebben aanspraak van de buurtbewoners, zien de kinderen spelen en er is op z’n tijd een kopje koffie”.

Samen bedachten Silvia en Erwin het project In het Groen, een unieke, kleinschalige dagbesteding. Mensen met beginnende dementie zijn kwetsbaar maar in een veilige omgeving en met de juiste begeleiding kunnen zij hun kracht hervinden.

Noortje is partner van een van de deelnemers: “Hij gaat er zelfstandig op de fiets heen. Hij vindt het heerlijk om buiten te zijn en beleeft veel plezier aan het werken in de tuin. ’s Middags komt hij moe maar voldaan thuis. Voor mij is het ook fijn want op die dagen heb ik lekker de tijd aan mezelf”.

Spreekt het je aan om met een kleine groep in de buitenlucht actief te zijn, of wil je eens op proef komen voordat je beslist?  Neem contact op met Silvia Fiorini, e-mail  inhetgroen.driebergen@gmail.com . Voor info kijk op www.inhetmoment.nl .

“In het Groen” is elke dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 16.00 open.

advertentie
advertentie