Beste winnaar van de staatsloterij

7 januari 2022 om 11:33 Lokaal Deel je nieuws

Een rare titel. En misschien nog vreemder is de vraag: Beste winnaar, wil je mij helpen?

Want ik ken deze persoon niet, weet niet hoe hij of zij in het leven staat, waar hij of zij gelukkig van wordt. Maar ik vraag dit niet voor mijzelf. Ik vraag dit voor kinderen die ernstig ziek of gehandicapt zijn, die dagelijks veel pijn ervaren.

Ik vraag dit namens stichting de kleine bron*. Zij werkt aan een uniek project: de bouw van een wellness waar ernstig zieke kinderen speciale therapie gaan krijgen. Therapie om pijn te verzachten in en met warm water. Voor hen is dat geen luxe maar een levensbehoefte.

Iets kostbaars als een leven moet de moeite waard zijn, zeker als dat niet zo lang is als je zou willen.

Hoe moeilijk is het als je een kind hebt dat pijn heeft waar je niks aan kunt doen?

Bij de kleine bron kan dat straks wél. En daarmee kunnen we wat rust en vrede brengen in gezinnen die het enorm zwaar hebben.

Het project wordt gedragen door al veel lieve en betrokken mensen. We hebben een lokatie, een bouwvergunning en een aannemer die in maart zou kunnen beginnen. Maar de financiering is nog niet rond.

Ik weet dat dat wel gaat komen, want de kleine bron heeft enorm veel bestaansrecht. Maar het aanschrijven van fondsen en het zoeken van sponsors kost tijd. En tijd is iets dat veel gezinnen juist niet meer hebben.

Een aantal kindjes zal al niet meer bij ons zijn als de kleine bron opent. Roos** bijvoorbeeld. Ze is nu aan het sterven en had veel kunnen hebben aan de kleine bron. We hadden het laatste stukje van haar leven net iets fijner kunnen maken.

Dit is helaas voor veel gezinnen de dagelijkse werkelijkheid. Er zijn honderden ouders met een kindje zoals Roos. Er is thuis geen rust omdat alles draait om medische zorg.

Hoe fijn is het dan als je een hele dag gedragen mag worden in warm water, zacht aangeraakt wordt en geholpen wordt met je pijn?

Dat is waar we als kleine bron naar streven: Een glimlach, een beetje geluk, weer even voelen dat het leven ook fijn kan zijn.

Alleen samen met anderen kunnen we dit voor elkaar krijgen. Wil jij het verschil maken?

Lonneke van Asseldonk, voorzitter stichting de kleine bron, Elst

None of us, including me, ever do great things. But we can all do small things, with great love, and together we can do something wonderful. – Mother Teresa

stichtingdekleinebron.nl

welkom@stichtingdekleinebron.nl

*de kleine bron heeft de anbi status

**Roos heet geen Roos, maar is in het echt wel aan het sterven.

advertentie
advertentie