Amerongse werkgroep blij met proef afsluiting Lekdijk motoren

Lokaal Deel je nieuws

De Werkgroep Motoroverlast (WMA) Amerongen is verheugd met het besluit voor de pilot. Dit danken we aan de steun voor ons initiatief van een fors deel van de Amerongse bevolking, bewoners langs de Lekdijk en aan beide gemeentebesturen die de klachten uit de bevolking serieus nemen. 

De WMA hoopt en streeft ernaar dat de proef van juli tot en met september de opmaat zal zijn voor een permanente afsluiting in de weekenden gedurende het motorseizoen van maart tot november. Veel bewoners van beide kernen en de Lekdijk, fietsers en wandelaars zijn de overlast van het alsmaar groeiend aantal motoren – inmiddels 775.000 in Nederland – meer dan zat. Wij hebben niets tegen motorrijders, wel tegen de overlast die zij veroorzaken. Afsluiting in de weekeinden heeft geen gevolg voor woon-werkverkeer en raakt alleen recreatieve motorrijders die de noodzakelijke rust in de weekenden verstoren. Wij roepen de motororganisaties op hun eigen leus ‘samen komen we er altijd uit’ serieus te nemen en de afsluiting van de Lekdijk te accepteren in plaats van een juridische strijd te starten.  

De WMA verwacht dat de proef een afname van de geluidsoverlast,  onveiligheid en luchtvervuiling voor de bevolking van Wijk, Amerongen en recreanten zal betekenen. Maar wij denken ook dat een afsluiting van de Lekdijk alleen nog geen eind aan de motoroverlast in Amerongen zal maken. De oost-westverbinding N225 zal een ernstige bron van hinder blijven. Daarom willen wij een maximum van 30 km/u op de N225 in de bebouwde kom, net als in Doorn, Elst en Rhenen. Ook de noord-zuidverbinding Bergweg en Rijnsteeg zal voor overlast blijven zorgen. Zeker voor de bevolking in Amerongen Noord willen wij een afsluiting van de Bergweg voor motoren in de weekeinden. Als de proef zal uitwijzen dat er onvoldoende afname van de overlast zal zijn, zullen we aan verdergaande maatregelen moeten denken. Het historische oude dorp en de Koenestraat en omgeving verdragen domweg geen grote aantallen motoren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 11 uur geleden
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 13 uur geleden
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35