Liesbeth Versteeg van de Bibliotheek Z-O-U-T reikt een BoekStartkoffertje uit en laat de baby- en dreumesboekjes zien in de jeugdhoek van de Bibliotheek.
Liesbeth Versteeg van de Bibliotheek Z-O-U-T reikt een BoekStartkoffertje uit en laat de baby- en dreumesboekjes zien in de jeugdhoek van de Bibliotheek. Bibliotheek Z-O-U-T

BoekStartdagen in de Bibliotheek Z-O-U-T

Lokaal Deel je nieuws

Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de bibliotheek

Kom tussen 14 en 26 juni naar de BoekStartdagen in de bibliotheek. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen een hartelijk welkom. Er ligt namelijk voor alle bezoekers tot 2 jaar een Groeimeter klaar.

BoekStartkoffertje

Als je baby tussen de 3 – 6 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon om het BoekStartkoffertje in de Bibliotheek op te halen. Ga met deze bon naar de bibliotheek, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. In het koffertje zitten twee boekjes en voorleestips.
BoekStartspecialist Liesbeth Versteeg verteld dat door de lange lockdown, en de sluiting van de bibliotheek er een aantal maanden geen BoekStartbrieven verzonden zijn aan jonge ouders. Dit is eind mei weer opgestart door de gemeente. Veel ouders hebben of krijgen de brief binnenkort de waardebon in de brievenbus. Een goed moment om BoekStart extra aandacht te geven. ‘Het is zo belangrijk om al vanaf een aantal maanden samen met je baby een boekje te lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen. Het versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen’.

Tijdens de BoekStartdagen krijg je bij de Bibliotheek Z-O-U-T naast het koffertje een Groeimeter én 2 Mijlpaalkaarten. Ook maak je kans op een paar BoekStart sokjes of het boekje Feest van Nijntje.

Webinar voor grootouders

Welke stoffen- en kartonboekjes zijn geschikt voor je baby? Welke aanwijs- en woordenschatboeken zijn leuk om voor te lezen aan je dreumes? Woensdag 16 juni start om 20:00uur een BoekStart-webinar. Leescoach Jos Boonlaat  de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien, en geeft ze tips over voorlezen aan jonge kinderen. Het zal maximaal een uur duren. Het webinar is bedoeld voor ouders en grootouders van jonge kinderen. Ook pedagogisch medewerkers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.
Aanmelden kan via www.bibliotheekzout.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 34 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 10 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta gisteren
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28