Ronald Hendrikse
Ronald Hendrikse Huisartsen Gelderse Vallei

Huisartsen Gelderse Vallei neemt afscheid van medisch bestuurder Hendrikse

Lokaal Deel je nieuws

Eind december 2020 heeft Ronald Hendrikse, medisch bestuurder, afscheid genomen van Huisartsen Gelderse Vallei (HAGV). Hij is vanaf het begin verbonden geweest aan de huisartsenorganisatie.

Zo was Hendrikse actief bij de oprichting van de huisartsenpost en is hij vanaf dat moment altijd bij de organisatie betrokken geweest. Hij was sinds 2013 als bestuurder verbonden aan de organisatie en gaat zich nu weer geheel aan zijn huisartsenpraktijk wijden. Vanuit die rol blijft hij de komende jaren nog betrokken bij onze regio.

‘Ronald Hendrikse is voor alles een echte huisarts, ook als bestuurder: altijd eerst luisterend, analyserend en pas daarna reagerend. Hij wist de belangen van HAGV en die van de aangesloten huisartsen goed met elkaar te verbinden. Hij is een integere en oprechte collega, die rustig en rechtvaardig omgaat met soms conflicterende belangen’, aldus Wendela Hingst, voorzitter Raad van Commissarissen (RvC). Jan van Dijken, voorzitter Coöperatiebestuur, vult aan: ‘Met zijn humoristische inslag weet hij een lastig onderwerp te relativeren.’ Hingst: ‘Door zijn wat afwachtende houding heeft hij als medisch bestuurder in het begin wel moeten zoeken naar de juiste balans in de samenwerking binnen een tweehoofdige Raad van Bestuur. Later heeft Ronald zijn balans gevonden en kon hij goed de countervailing power ontwikkelen die er nodig is in een duaal bestuur.’

‘Als persoon is Ronald zeer toegankelijk, niet primair reagerend, maar nadenkend en met een weloverwogen mening’, vervolgt de RvC-voorzitter. ‘Hij heeft een rustige attitude, waar je als patiënt, maar ook als bestuurder en commissaris vertrouwen van krijgt.’ Van Dijken: ‘We hebben hem leren kennen als een bruggenbouwer, die altijd op zoek was naar het compromis – en dat ook vaak vond. We hebben in de afgelopen jaren met veel plezier met hem samengewerkt.’

Zijn werkzaamheden worden voor een groot deel overgenomen door een nieuwe collega, Marije Hilhorst, Directeur Zorg. Huisartsen Gelderse Vallei gaat verder met een eenhoofdige Raad van Bestuur. Op dit moment is de selectieprocedure voor een bestuurder gaande en wij verwachten u in het tweede kwartaal van 2021 kennis te kunnen laten maken met onze nieuwe bestuurder. Tot die tijd worden de honneurs waargenomen door Bas Rikken, Raad van Bestuur a.i. sinds maart 2020.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 18 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32