Een korfbalwedstrijd in sporthal Steinheim.
Een korfbalwedstrijd in sporthal Steinheim. Archief BDUmedia

Nieuwe exploitant voor sporthal

28 maart 2018 om 13:28 lokaal

DOORN De gemeente heeft het contract met de beheerder en exploitant van sporthal Steinheim eenzijdig verbroken. Volgens burgemeester Frits Naafs hield de stichting Meewerken op de Heuvelrug zich ,,al een hele tijd niet aan de afspraken". Zwembadexploitant Laco is in de arm genomen om de sportaccommodatie aan de Wijngaardsesteeg te runnen.

Michiel Schaaij

De uitbater die nu het veld moet ruimen, zwaaide sinds januari vorig jaar de scepter in Steinheim. Volgens Naafs koos de gemeente voor de Meewerken op de Heuvelrug, om een lokale partij bij de exploitatie van de sporthal te betrekken. Aanvankelijk was de gemeente content en in juli werd de proefperiode omgezet in een overeenkomst voor twee jaar.

PIJNPUNTEN Afgelopen maandag kwam er echter een voortijdig eind aan de samenwerking. ,,Basisafspraken werden niet nagekomen. Gesprekken daarover hebben niet gebaat en dan is het een keer klaar", zegt Naafs. Als pijnpunten noemt de burgemeester onder andere de samenwerking met verenigingen en het schoonmaken van de sporthal. ,,Gebruikers hadden er last van dat afspraken niet werden nagekomen", zegt hij.  

KUNSTGREEP De druppel die de emmer deed overlopen, lijkt de misser tijdens de gemeenteraadsverkiezingen vorige week woensdag. ,,De tent was niet op tijd open voor het stembureau", zegt Naafs. ,,We moesten dat met een kunstgreep oplossen." De burgemeester benadrukt dat hij heeft gehandeld in het belang van de gebruikers van de sporthal. Naafs noemt het verbreken van het contract ,,niet leuk, maar wel noodzakelijk".

RUST De nieuwe uitbater Laco nam eerder al deel aan het aanbestedingstraject voor het beheer van Steinheim. Laco exploiteert ook de zwembaden Woestduin in Doorn en De Zwoer in Driebergen. Lucien van Veen van de stichting Meewerken op de Heuvelrug noemt de gang van zaken ,,een smerig politiek spel". Hij verdenkt de gemeente ervan, dat het beheer van Steinheim deel uitmaakt van de ,,zwembadendeal" met Laco. Van Veen zegt een advocaat in de arm genomen te hebben.

advertentie
advertentie