HAAL DE LENTE IN HUIS MET DE UITBUNDIGE HORTENSIA

Lokaal nieuws

HORTENSIA, WOONPLANT VAN DE MAAND MAART

Houtige takken met donkergroene bladeren en stervormige bloemblaadjes, dat is de Hortensia. Een plant die symbool staat voor dankbaarheid, schoonheid en overvloed. Door haar opvallende kleuren en uitbundige vormen kom je meteen in de stemming van het voorjaar.

KLEURRIJKE TYPES

De bloemblaadjes van de Hortensia komen voor in verschillende kleuren waaronder rood, paars, roze en groen. Kleuren die het makkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente. Hortensia’s die eenmaal in de tuin zijn geplant kunnen ook nog van kleur veranderen door de zuurgraad van de grond. Planten in zure grond worden het volgende jaar blauw, terwijl in grond met een hogere pH-waarde de Hortensia’s roze kleuren.

OVERVLOED AAN BLOEMETJES

De Hortensia geniet tijdens de lente graag van een koele lichte standplaats. Daarbij verlangt ze dagelijks naar een beetje water, het liefst onthard. Als beloning kun je een overvloed aan bloemetjes verwachten. De Hortensia wordt gekweekt in minipotten met één bloem, maar ook in grote potten met veel bloemen. Is de plant uitgebloeid? Geef haar dan vanaf mei een tweede leven in de tuin of op het balkon. Ook kun je van Hortensia’s een mooi droogboeket maken, door de bloemen in een droge ruimte te hangen.

GLOBETROTTER

Van oorsprong komt de Hortensia uit Azië en Zuid-Amerika. De Engelse botanicus Sir Joseph Banks nam na een lange reis, eind achttiende eeuw, voor het eerst een Hortensia mee naar Europa. De plant kreeg een plaatsje in de botanische Kew Gardens in Londen en werd al snel populair. Tegenwoordig is de Hortensia naast buitenplant ook verkrijgbaar als woonplant.

WOONPLANT VAN DE MAAND

De Hortensia, of Hydrangea, staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van maart 2014. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau en komt tot stand met financiële steun van de Europese Unie. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

Meer informatie:

Website: www.mooiwatplantendoen.nl

Facebook: mooiwatplantendoen

Twitter: @watplantendoen

Over het Bloemenbureau:

Het Bloemenbureau is het marketinghart voor bloemen en planten. Wij willen bloemen en planten weer bijzonder maken voor mensen, wereldwijd.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30