GroenLinks/PvdA in actie tegen toenemende armoede

Lokaal nieuws

Armoedeproblematiek bestaat ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Steeds meer inwoners raken geïsoleerd en hebben geen geld om mee te doen aan sport of verenigingsleven. Dat geldt helaas dan ook vaak voor hun kinderen. De problemen zijn serieus. Soms kunnen mensen hun huur niet meer betalen en hebben ze zelfs onvoldoende geld voor een gezonde dagelijkse maaltijd.

Maaltijd voor klanten voedselbank

De voedselbank ziet het aantal klanten gestaag groeien. GroenLinks/PvdA wil graag met deze mensen in gesprek over het leven in armoede, de knelpunten waar ze tegenaan lopen en de wensen en ideeën die ze hebben om het tij te keren. 'Maar', zo zegt Wilma Hielema van GroenLinks/PvdA: 'we willen ook gewoon heel concreet iets betekenen voor deze mensen en hen een goede maaltijd én een gezellige avond aanbieden. Na de verkiezingen gaan we daarom op twee vrijdagen een maaltijd voor klanten van de voedselbank serveren in de Cantina van het Cultuurhuis in Doorn.' Aanmelden kan alvast op hielema@xs4all.nl.

Eigen groenten verbouwen op dorpsakker De Parel in Amerongen

In Amerongen is er de mogelijkheid je eigen groenten te kweken op dorpsakker De Parel, een ecologische dorpstuin vóór en door Amerongers. Volgens Hielema 'een prachtige gelegenheid voor mensen met weinig geld om samen te werken, te genieten en te delen in de opbrengt van het land'. De Parel wil ontmoetingen mogelijk maken, verbindingen leggen tussen mensen en een gezonde daginvulling bieden. GroenLinks/PvdA vindt dit een geweldig initiatief en zal dit niet alleen met woorden maar ook met daden ondersteunen door op 22 maart, met NLDoet, de moestuinen om te spitten en zaai-klaar te maken. Het voorjaar begint. Dus wilt u ook graag uw eigen groente verbouwen op dorpsakker De Parel? Meldt u aan op dorpsakkerdeparel@zdh.nl en over een paar maanden al kunt u van de eerste oogst genieten!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30