D66 pleit voor duidelijkheid bij sport en cultuur

Lokaal nieuws

In het kader van de themaweek Sport en Cultuur bracht D66 een bezoek aan een aantal verenigingen en instellingen in Driebergen.

Bij Zwembad De Zwoer werd men door manager Theo Stokman geïnformeerd over de toekomstverwachtingen en de mogelijkheden om het bad 5 tot 10 jaar langer open te houden.

Het bestuur van Shinty, de grootste sportvereniging van onze gemeente, vestigde de aandacht op de twee afgekeurde en verouderde velden die grote problemen opleveren voor de sportieve ambities van deze club. Ook D66 is ervan overtuigd dat de vervanging van de toplagen eerder dan nu gepland is moet plaatsvinden.

Manger Cats wacht nu al bijna acht jaar op harmonisatie van het tennis in de gemeente. D66 heeft hier al herhaaldelijk in de Raad op aangedrongen en zal dit blijven doen. D66 wil een einde maken aan de situatie dat Manger Cats niet in aanmerking komt voor onderhoud van de tennisbanen door de gemeente, terwijl dat bij andere clubs wel het geval is.

Stichting Ateliers Driebergen en de Cultuurraad zijn zeer ingenomen met het feit dat kunstenaars gebruik mogen maken van de bovenverdieping van het voormalige gemeentekantoor aan de Bosstraat. D66 heeft dit initiatief voor tijdelijk gebruik van dit leegstaande pand actief gesteund. In de kantine van de Eurowinkel van Cees van den Broek werden tijdens een gezamenlijke lunch en aansluitende rondleiding door het gebouw goede ideeën naar voren gebracht. Vraag is nu wel aan de gemeente om snel te komen met duidelijkheid over gebruikskosten en ruimteverdeling.

Bij het bezoek aan de Stichting Vroeger en Nu werd door de bestuurders aandacht gevraagd voor hun wens het huis van de voormalige beheerder van de Oude Algemene Begraafplaats te verwerven van de gemeente. De Stichting is in 2007 verhuisd naar de nieuwe locatie aan de Traaij 104 in Driebergen en wil daar een cultureel historisch centrum realiseren om dit zeer belangrijke en unieke stuk erfgoed voor Driebergen te behouden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30