Basiscursus stemvorming bij Vocal Vision

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vanaf woensdag 5 maart organiseert Vocal Vision een basiscursus stemvorming voor mensen die wat meer met hun stem willen doen. De cursus is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde zangers, en is van toepassing op verschillende muziekstijlen. De cursus duurt 5 weken, is wekelijks vanaf 5 maart tot en met woensdag 2 april van 19.30 tot 20.15 uur. Locatie: Volksgebouw aan de Minckelerslaan 36a in Zeist. Het is mogelijk om aansluitend een repetitie van Vocal Vision bij te wonen (in iedere stemgroep is nog een vacature). De kosten zijn slechts 20 euro voor de hele cursus. Aanmelden via info@vocalvision.nl.

In de cursus wordt geoefend op verschillende aspecten van het zingen. Er wordt gewerkt aan houding en adem, verschillende soorten ademsteun en klankondersteuning voor zowel meer zuiverheid als meer power. We oefenen ook op resonans, licht en zwaar zingen, en het kunnen kleuren van je stem. Je krijgt met de cursus wat meer inzicht in hoe je je stem op verschillende manieren kan gebruiken, het vergroot je bereik en je zelfvertrouwen en uiteindelijk ook je zangplezier. Bedenk wel, je bent natuurlijk geen volleerd zanger na 5 keer oefenen op les.

De cursus wordt gegeven door Jurriaan Grootes, de dirigent van Vocal Vision. Jurriaan Grootes studeerde koordirectie en muziekwetenschap, en heeft zich daarnaast uitgebreid op zanggebied geschoold bij verschillende docenten. Hij zong zowel solistisch als in professionele koren, volgde cursussen op het gebied van adem, CVT en EVT, alsmede een cursus zangmethodiek.

Vocal Vision is een enthousiast, ambitieus a capella en close harmony koor uit Zeist. Onze sopranen, alten, tenoren en bassen zingen meerstemmig, en vooral met veel plezier, aanstekelijke en ontroerende nummers uit de pop, jazz en wereldmuziek. Meer info op www.vocalvision.nl

advertentie
advertentie