CBS De Uilenburcht verrast kinderboerderij 't Woelige Nest met donatie

Lokaal nieuws

Afgelopen dinsdag 25 februari is er weer een Samen Delen project van de CBS De Uilenburcht afgerond. De afgelopen maanden is er door de kinderen geld ingezameld voor de Kinderboerderij ‘t Woelige Nest. De kinderboerderij, de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws geweest, heeft het momenteel zwaar vanwege geld tekort en vermindering van de subsidie vanuit de gemeente.

Sinds de zomervakantie hebben de kinderen van de Uilenburcht gespaard en kwamen tot een bedrag van 600,- euro. Hiermee kan ’t Woelige Nest een nieuw hooi en stro hok bouwen zodat het hooi en stro droog en schimmelvrij kan worden bewaard. De cheque met de totale donatie werd op het schoolplein van de Uilenburcht in ontvangst genomen door twee medewerkers, vergezeld door twee geiten van de kinderboerderij. De laatste twee hadden veel bekijks en werden door veel kinderen even geknuffeld.

De kinderboerderij speelt een belangrijke rol, naast een ontmoetingsplek voor de kinderen en hun ouders, geeft het ook een stukje voorlichting over hoe je met dieren omgaat en hoe je ze moet verzorgen. ’t Woelige Nest draait bijna geheel op vrijwilligers en bijdragen van bezoekers. Deze donatie van de Uilenburcht is dan ook een zeer welkom en faciliteert weer een stukje verbetering van de kinderboerderij.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30