Winnaar fotowedstrijd GroenLinks/PvdA kiekte prachtige ijsvogel

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Onder dat motto schreef GroenLinks/PvdA Utrechtse Heuvelrug dit najaar een fotowedstrijd uit.

De samenwerkende partijen wilden graag dat inwoners in beeld brachten wat hen - positief en/of negatief - aan het hart gaat. De categorie 'behoud' inspireerde inwoners tot het inzenden van sprekende foto's met prachtige flora, fauna, dorpspompen en monumenten. Ergernis-foto's kwamen binnen van verpauperende panden, ontsierende schuren en stallen, parkeeroverlast en reclameborden.

Laura van Ewijk uit Driebergen is de winnares van de fotowedstrijd. Laura heeft in het Driebergse bos, achter de Zwitserse brug, een ijsvogeltje gefotografeerd. Ze wil met deze foto de aandacht vestigen op dit bijzondere natuurschoon en oproepen tot behoud van de prachtige natuur en gezond houden van het leefgebied van vogels, opdat ze gedijen op de Utrechtse Heuvelrug en zich vaker laten zien. Laura van Ewijk heeft een bloemenhulde en welgemeende felicitaties met haar aansprekende foto in ontvangst genomen.

GroenLinks/PvdA dankt alle inzenders die ons, met hun bijdrage, op een andere manier inzicht hebben gegund in wat zij van belang vinden in onze gemeente. Een compilatie van de ingezonden foto's vindt u op de website van GroenLinks/PvdA: http://www.sociaalengroen.nl

advertentie
advertentie