Zending over Grenzen & Breiproject Moldavië

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 4 maart is er in Elim aan de Koenestraat 128 in Amerongen een zendingsmiddag die in het teken staat van de Zending over Grenzen en breiclub Ora et Labora. Dhr. Wim Klein zal globaal iets vertellen over het werk van Zending over Grenzen: zij ziet om naar kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa en laat hen merken dat zij er niet alleen voor staan. Zo laten ze Gods liefde zien. Deze middag zal het voornamelijk over Moldavië gaan, omdat er een actief breiproject is in Elim, die voor deze mensen bezig is. Iedereen die kan breien of haken is welkom. Wie zich aanmeldt kan zelf bepalen wat zij breit of haakt, als het maar verwarmd, zoals: truien, dekens, mutsen, sjaals, sloffen. Op de site van Zending over Grenzen staat het volgende geschreven: De winterhulp van Zending over Grenzen kwam als een geschenk uit de hemel. Moeder Raisa vertelt: "Ik droomde ervan mijn kinderen warme kleding voor de winter te geven; nu hebben we allemaal iets warms om aan te trekken!" Wist u dat er in 2012 8.985 mensen in Oost-Europa geholpen zijn met Winterhulp van Zending over Grenzen?

Hoe ziet deze zendingsmiddag eruit? Dhr. Wim Klein laat ons een beetje ervaren hoe het in Moldavië is door foto’s en filmpjes te laten zien. Hoe is de situatie er nu? Op welke manier wordt hulp verleend en hoe is de ontwikkeling hierin? Hoe gaat het in zijn werk met de hulpgoederen die naar Moldavië gaan?

Na de pauze zal mw. Gaasbeek iets vertellen en laten zien over de breiclub Ora et Labora, die elke vrijdagmiddag om 15.00 uur in de Orangerie in Elim bij elkaar komen. Zou u soms ook iets willen betekenen voor deze groep arme mensen in Moldavië? U bent van harte welkom om iets voor uw naasten in Moldavië te betekenen, door te helpen met breien en/of haken.

U wordt van harte uitgenodigd om op 4 maart naar de Zendingsmiddag te komen en u te laten informeren over het vele werk wat in Moldavië verricht wordt. U kunt vanaf 14.45 uur terecht voor een kopje koffie of thee en om 15.00 uur start de presentatie. Tijdens deze middag wordt een collecte gehouden.

advertentie
advertentie