Leer Wielrennen: Doe mee met Fiets-Fit!

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 1 maart 2014 begint bij Het Rijwielpaleis Zeist en de Bergse Bossen in Driebergen een Kennismakingscursus Wielrennen onder de naam “Fiets-Fit”. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Eveline Bremmer en Willem Blankwater van www.mijnfietstrainer.nl, het Rijwielpaleis Zeist én de Driebergse Toerclub. Gedurende zes weken leer je je fietstechniek en uithoudingsvermogen te ontwikkelen en te verbeteren.

Om mee te doen aan FietsFit hoef je geen ervaren fietser te zijn of over een uitstekende conditie te beschikken. Het is juist de bedoeling dat je door deelname aan de cursus conditie opbouwt en je de techniek van het wielrennen eigen maakt. Kortom: Fiets-Fit is plezier in fietsen!

Vanaf zaterdag 1 maart kun je bij het Rijwielpaleis Zeist en bij de Bergse Bossen in Driebergen zes weken lang kennismaken met wielrennen. Iedere zaterdag wordt er vanaf 9.00 uur onder begeleiding van gediplomeerde wielertrainers aandacht besteed aan de verschillende basistechnieken en -vaardigheden. Na deze zes weken heb je de conditie en beheers je de techniek om mee te doen aan een NTFU-toertocht bij jou in de buurt. Heb je geen geschikte fiets en wil je toch deelnemen aan Fiets-Fit? Informeer dan bij het Rijwielpaleis naar de mogelijkheden voor huur of eventuele aanschaf van een fiets. Er wordt iedere week vertrokken vanaf Het Rijwielpaleis aan de Voorheuvel in Zeist. Ook de Bergse Bossen in Driebergen is een startlocatie.

Meedoen aan Fiets-Fit is leuk, gezellig, lekker bewegen op je eigen niveau, goede begeleiding en je weer fit voelen en wordt hoog gewaardeerd door deelnemers. Deelname aan Fiets-Fit kost € 37,50. Je kunt je inschrijven op www.fiets-fit.nl. Ga naar ‘inschrijven’ en klik op de startlocatie Rijwielpaleis Zeist/mijnfietstrainer.nl óf Driebergse Toerclub. Voor vragen kun je terecht bij info@mijnfietstrainer.nl

Ga jij de uitdaging aan?

Fiets-Fit is een initiatief van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en wordt mede mogelijk gemaakt door Shimano, Giant en Bio-Racer. Fiets-Fit vindt plaats op meer dan 60 startlocaties in Nederland.

advertentie
advertentie