CDA zeker nu!

Lokaal nieuws

In een volle vergaderzaal in Driebergen-Rijsenburg sprak Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) ondernemers en senioren toe over de MKB-agenda van het CDA en het pensioenplan van het kabinet. Hij ging over de onderwerpen in gesprek met Paul Blom, voorzitter van Zakelijk Heuvelrug en Wilco Frens van Van Asselt Accountant en Belastingsadviseurs.

“Het CDA wil hulp bieden aan het MKB , de motor van onze economie” zo sprak Pieter Omtzigt. Het CDA wil de winstbelasting voor kleinere bedrijven halveren en loondoorbetalingsplicht voor zieke werknemers van twee naar één jaar terug brengen. Ook zet het CDA in op korting van werkgeverslasten voor startende ondernemers. De voorstellen werden positief onthaald door de aanwezige ondernemers. De plaatselijke CDA afdeling breidt de plannen verder uit. “Wij bieden ondernemers ruimte en we willen maatschappelijk betrokken ondernemen bevorderen” aldus fractievoorzitter Henk Veldhuizen. Het CDA Utrechtse Heuvelrug wil een detailhandelsvisie opstellen met als doel het wegvloeien van werk en inkomen naar omliggende dorpen te voorkomen en het voorzieningenniveau voor de inwoners van de dorpen op peil te houden.

Pieter Omtzigt vindt het pensioenplan, overeengekomen tussen de regeringspartijen VVD en PVDA en D66, SGP en ChristenUnie, een greep uit de kas van de toekomst. "De toekomst van pensioenen voor jongeren en ouderen had centraal moeten staan bij het maken van de plannen, niet de begroting van het kabinet”, zo bepleitte hij. “Pensioenen zullen met dit plan 13% lager gaan uitvallen. De rekening van dit akkoord komt volledig bij de werkgevers te liggen, die nu bovenop alle eerdere belastingverhogingen opnieuw de rekening gepresenteerd krijgen. Ondernemen moet worden gestimuleerd, maar in plaats daarvan kiest dit kabinet iedere keer voor het straffen van ondernemers en werkgevers." Dat wordt door de aanwezigen volmondig beaamd.

Pieter Omtzigt is de belichaming van wat in eigen kring het nieuwe CDA wordt genoemd. Tijdens de borrel staat hij samen met de kandidaat raadsleden van het CDA Utrechtse Heuvelrug tussen de mensen, open voor een eerlijk gesprek. “Ja, het CDA is zeker een partij waarop ik zou kunnen stemmen de komende verkiezingen” aldus een jonge aanwezige ondernemer.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30