D66 Utrechtse Heuvelrug bezoekt gebied rondom Station Driebergen-Zeist

Lokaal nieuws

De D66 campagnetrein denderde voort en maakte zaterdag 1 februari een tussenstop bij het Station Driebergen-Zeist en Landgoed De Reehorst. Een team van meer dan tien D66’ers boog zich over het bestemmingsplan voor het nieuwe station.

Sandro Vlug, medewerker van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, houdt zich al sinds 2001 bezig met de plannen rond de ondertunneling van het spoor. Hij presenteerde aan de hand van tekeningen en een animatiefilm de plannen zoals deze in de commissie Ruimte op 11 februari a.s. worden besproken. D66 stelde met name vragen over de verbreding van de rijbaan tot 2x2 rijstroken, het alternatieve plan van de firma Lisman & Lisman voor een kleiner busstation, de kruising bij hockeyvereniging Shinty, de toegankelijkheid voor minder validen en de compensatie van natuur in de Ecologische Hoofd Structuur (EHS). De ondertunneling moet tussen 2016 en 2019 worden gerealiseerd.

Na het bezoek aan het Station Driebergen-Zeist werd een bezoek gebracht aan het Landgoed De Reehorst. Hier werd de D66-delegatie ontvangen door Matthijs Bierman, directeur van de Triodosbank die zijn plannen ontvouwde voor een nieuw hoofdkantoor. Bierman: “Wij bouwen niet een nieuw gebouw maar willen hier een voorbeeldproject realiseren waarin we aantonen dat ecologie, cultuur & cultuurhistorie en economie in de 21ste eeuw duurzaam kunnen samengaan.” Na de presentatie van de plannen werd er een rondwandeling gemaakt over het landgoed.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30