Afbeelding
import

Monumentale verhalen in Museum Huis Doorn

31 juli 2018 om 10:43 lokaal

DOORN Museum Huis Doorn, NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en Het Nederlands Openluchtmuseum zijn een initiatief gestart waarbij zij aandacht vragen voor de Eerste Wereldoorlog. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat deze oorlog ten einde kwam.

Tijdens dit herdenkingsjaar worden diverse activiteiten en projecten georganiseerd. Zo is in het paviljoen van Museum Huis Doorn nog tot 12 augustus de tentoonstelling Monumentale Verhalen te zien. ,,Nederland kent 70 WOI-monumenten, maar veel Nederlanders kennen de monumenten niet. De monumenten liggen soms verscholen in een bosje, of het verhaal achter een monument is met de jaren in de vergetelheid geraakt", aldus het museum. 

MAKING-OF Studenten van de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost hebben bij deze monumenten filmpjes gemaakt. ,,In deze tentoonstelling is de making-of van de animatiefilmpjes te zien. Waarom hebben de studenten een bepaald monument gekozen en wat is hun research geweest? Hoe zijn de storyboards tot stand gekomen? Kortom, het is een kijkje achter de schermen."

Meer informatie is te vinden op www.eerstewereldoorlog.nu.

advertentie
advertentie