Afbeelding
Joëlle Kelderman

Snelfietsroute over Utrechtse Heuvelrug naar Wageningen

13 juli 2018 om 08:15 lokaal

HEUVELRUG Een snelfietsroute van Utrecht, over de Utrechtse Heuvelrug, naar Wageningen. Dat was al enige tijd een wens van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar nu heeft ook de provincie laten weten enthousiast te zijn. De motie voor het 'Fietspad van de Toekomst' werd unaniem aangenomen tijdens de behandeling van het mobiliteitsprogramma in Provinciale Staten.

Het fietspad verbindt de universiteiten in Wageningen en Utrecht en wordt een experimenteerruimte. Het doel is om innovaties voor fietsverkeer sneller in de praktijk te kunnen brengen en inwoners mee te laten profiteren van de nieuwste ontwikkelingen. 

Op initiatief van Erwin Kamps (D66) nam de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug al op 16 maart 2017 een motie aan om het fietspad van de toekomst te ontwikkelen langs de kennis-as Utrecht – Wageningen. 

INNOVATES Langs de snelfietsroute komt de fietser langs diverse instanties die zich interesseren voor mobiliteit en duurzaamheid. Marc de Droog, lijsttrekker voor D66 in de Provinciale Staten: ,De wijze van verlichting, gebruik van duurzame materialen, schuilplaatsen voor regen en snelle laadpalen zijn voorbeelden van concrete innovaties die we met deze instituten op de N225 zouden kunnen uitproberen. Natuurlijk met oog voor participatie van inwoners uit de omgeving van het fietspad."

advertentie
advertentie