Youth for Christ gaat de Lindenhorst op korte termijn verlaten
Youth for Christ gaat de Lindenhorst op korte termijn verlaten Youth for Christ

Youth for Christ zet Lindenhorst te koop

10 juli 2018 om 06:42 lokaal

DRIEBERGEN Onlangs werd bekend dat de organisatie Youth for Christ van plan is villa De Lindenhorst te koop zetten. Na ruim veertig jaar aanwezigheid in de villa komt hiermee een tijdperk ten einde. Reden van de beslissing is de verandering van koers die de jongerenorganisatie heeft ingezet.

Danny van der Linden

,,We denken hier al een tijd over na. De beslissing is het gevolg van de strategische keuze om in te zetten op lokaal missionair jongerenwerk. Bij deze strategie past geen grote en kostbare centrale locatie", laat Alec Timmerman namens Youth for Christ weten. Volgens directeur Bram Rebergen gaat de focus worden verlegd naar lokale jongerencentra en investering in hun activiteiten en missie. ,,Daarbij constateren we dat het onderhouden en exploiteren van De Lindenhorst een grote kostenpost is. Dat geld steken we liever in het uitvoeren van onze missie om jongeren bekend te maken met het geloof." Timmerman: ,,Wij gaan verder dan andere organisaties. We willen jongeren echt vooruit helpen. Een belangrijk element daarin kan zijn dat je jongeren leert hun talenten te ontplooien."

ONDERHOUDSKOSTEN Met de beslissing om De Lindenhorst te verkopen is Youth for Christ dus niet over één nacht ijs gegaan. ,,De afgelopen twintig jaar is diverse malen onderzocht hoe De Lindenhorst kan worden ingezet om het jongerenwerk te ondersteunen. Daarbij is de afweging gemaakt of de relatief hoge onderhoudskosten van het pand in verhouding staan tot de mogelijkheden die een dergelijke locatie biedt. Juist de strategische keuzes gaven aanleiding om deze afweging opnieuw te maken. Na een uitgebreid onderzoek van een externe commissie met bevriende projectontwikkelaars en onderhoudsdeskundigen is de keuze gemaakt om het landgoed te verkopen", aldus Timmerman.

Door de ommezwaai die de organisatie maakt zijn er steeds minder medewerkers aanwezig op het kantoor in Driebergen. Volgens Youth for Christ wordt op dit moment nog maar een derde van de ruimte benut. De rest van de villa wordt als kantoorruimte verhuurd aan externe partijen en is het koetshuis beschikbaar voor feesten en andere bijeenkomsten.

SENTIMENTEN Directeur Bram Rebergen zegt: ,,Ik besef maar al te goed dat dit voor mensen een gevoelige keuze is die de nodige herinneringen oproept. Ruim veertig jaar lang is De Lindenhorst de thuisbasis geweest van Youth for Christ. We hebben hier zorgvuldig over nagedacht, God om raad gevraagd en we geloven dat het goed is om deze stap nu te zetten."

Youth for Christ is sinds 1973 gevestigd in De Lindenhorst. Youth for Christ kon het pand uit 1832 destijds voor één euro overnemen. Het is nog niet bekend wat de vraagprijs nu wordt. De komende maanden gaat de christelijke organisatie op zoek naar een nieuw hoofdkantoor en kijken hoe het verkoopproces van de witte villa vormgegeven kan worden. Het is nog niet bekend of Driebergen een beoogde locatie is voor Youth for Christ. Youth for Christ is vorig jaar begonnen met het uitvoeren van haar nieuwe strategie. ,,Dat leidde tot groei van het lokale jongerenwerk", aldus Timmerman.

Youth for Christ verwacht op termijn haar achttiende jongerencentrum te openen. Het is nog niet bekend waar het nieuwe onderkomen zal zijn. Ook weet de organisatie niet of er in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug een jongerencentrum zal worden geopend:,,We kijken vooral naar lokaal draagvlak", legt Alec Timmerman uit. ,,Mocht blijken dat er behoefte aan is, dan gaan wij graag met betrokken partijen in gesprek."

advertentie
advertentie