Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Archief BDUmedia

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

5 juli 2018 om 06:19 lokaal

HEUVELRUG Nieuwsblad De Kaap.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

5 juli 2018

Doorn

Expositie Li Hulst
Kerkplein 4
In het Cultuurhuis in Doorn is tot begin augustus een expositie te bekijken van Li Hulst.

Iedereen kan haar levensechte Orang Oetangs bewonderen in de cantina of haar zoektocht naar de beweging in de paardenschilderijen en tekeningen volgen op de balustrade van de openbare bibliotheek. Haar grote zeer recente recyclewerkstuk van 4 meter bij 1,5 meter is ook te bekijken.

Austerlitz

Zomeravondconcert Austerlitz
19:30 uur; Dorpsplein Austerlitz
Op het dorpsplein in Austerlitz vindt op donderdag 5 juli een muzikaal spektakel plaats: het zomeravondconcert. Fanfarekorps Erica, de Gitaaracademie en het koor Partiamo trakteren het Austerlitzse publiek op een muzikale avond. Tevens verlenen verschillende solisten hun medewerking, zoals Jim van der Zee uit Driebergen, de winnaar van The Voice Of Holland. Aanvang: 19.30 uur. De toegang is gratis.

6 juli 2018

Doorn

Peutersafari
9:30 uur; Leersumsestraatweg
Bij het Doornse Gat vindt er vrijdag 6 juli een extra Peutersafari plaats. Kinderen kunnen tijdens dit zomerfeest bloembommen maken, een blotevoetenpad lopen en meedoen aan een echte kabouterspeurtocht.

Driebergen-Rijsenburg

25-jarig bestaan Magenta Werkplaatsen
13:30 uur; Arnhemsebovenweg 285B
Magenta Werkplaatsen bestaat op vrijdag 6 juli 25 jaar en viert dit uitgebreid met een open dag, muziek en een bezoek van de burgemeester. Op deze dag worden ook de diploma's uitgedeeld aan de deelnemers van Karmijn, een tweejarige weefcursus voor mensen met een verstandelijke beperking. Er is een expositie van de werkstukken die zij gedurende de opleiding hebben gemaakt.

7 juli 2018

Langbroek

Schapenmarkt
10:00 uur Doornseweg
Er is geen markt op zaterdag 7 juli, maar wel een Schapenmarkt aan de Doornsweg.

Maarsbergen

Theetuin kasteel Maarsbergen open
10:00 uur; Maarnse Grindweg 30
De sfeervolle theetuin van de monumentale Oranjerie van Kasteel Maarsbergen is zaterdag 7 juli weer geopend van 10.00 tot 17 uur. Voor een heerlijk kopje koffie en zelfgebakken taart, luxe lunch of high tea kan iedereen terecht op het landgoed van Heel Holland Bakt!

Leersum

Opening Expositie Kunstgilde Heuvelrug
16:00 uur; Kerkplein 10
De Expositie Kunstgilde Heuvelrug wordt op zaterdag 7 juli om 16.00 uur geopend. Er zijn beelden te bewonderen van Christien Ditmar, schilderijen van Clara Anthonisse, sieraden van Karin Bluijs en schilderijen en keramiek van Monique van der Linden Erftemeijer.

Tijdens deze expositiemaand worden er twee workshops en een lezing gegeven. De expositie duurt tot 2 augustus en is elke vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur te bezichtigen. Voor meer informatie over de expositie en/of de workshops: www.kunstgildeheuvelrug.nl

8 juli 2018

Driebergen

Gezinsviering 'Op pad'
9:30 uur; Kerkplein 5
Op de laatste zondag voor de grote vakantie gaan de kerkgangers in de katholieke kerk in Driebergen alvast op pad. Belangstellenden doen er goed aan hun rugzak mee te nemen naar deze gezinsviering, want samen met de kinderen wordt er ingepakt en gaat iedereen op reis. Er wordt een echte mini-kampeervakantie van gemaakt, inclusief kampvuur met verhalen, broodjes en marshmallows roosteren. Na afloop van de viering is iedereen van harte welkom voor een hapje en drankje.

Doorn

Zomervlooienmarkt
9:30 uur; Langbroekerweg 10
Op de Keizersweide tegenover Huize Doorn is er zondag 8 juli een vlooien-/snuffelmarkt. Naar verwachting zullen er tussen de 95 en 110 kramen staan. De markt duurt van 9.30 tot 16.30 uur. De meest uiteenlopende dingen zoals boeken, glaswerk, meubelen, speelgoed, curiosa, antiek, gereedschap wordt te koop aangeboden. Wie meer informatie wil of een kraam wil huren kan contact opnemen via tel: 0343-442962.

Doorn

Dutch national Triumph Day
10:00 uur; Beukenrodelaan 2
Het grootste Triumph-evenement op het continent vindt zondag 8 juli plaats in Doorn.

9 juli 2018

Driebergen

Zomer Tai Chi Driebergen
9:30 uur; De Lei 86
In Nieuw Salem start een zomerklas waarin de grondbeginselen van tai chi aangeleerd worden. De eerste les is een gratis proefles waarbij iedereen welkom is.Tai chi is een 'bewegende meditatie', die stressverlagend werkt en goed is voor de circulatie, balans, houding, kracht en lenigheid. De langzaam uitgevoerde, zachte bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie.

10 juli 2018

Leersum

Open jeu-de-boulestoernooi
13:00 uur
Op dinsdag 10 juli vindt in Leersum een open jeu-de-boulestoernooi plaats.

11 juli 2018

Driebergen-Rijsenburg

Lezing voor mantelzorgers
14:00 uur; Engweg 14
Ellen Nieuwenhuis van Buurtzorg zal op woensdag 11 juli vertellen over de diverse mogelijkheden van thuiszorg voor mensen met dementie die nog thuis wonen. Dagbestedingsproject 'In het moment' organiseert deze lezing voor partners/mantelzorgers.

Meer info: inhetmoment.driebergen@gmail.com of 0343-521996

12 juli 2018

Amerongen

Gratis openluchtconcert Ons Genoegen
19:30 uur; Margaretha Turnorlaan
Traditiegetrouw speelt Fanfare Ons Genoegen een zomerprogramma op het voorplein van Kasteel Amerongen. Dit jaar is het op donderdagavond 12 juli 2018 om 19.30 uur.

15 juli 2018

Amerongen

Broederschap van de Sangers
11:00 uur; Margaretha Turnorlaan
Zondag 15 juli verzorgt het gregoriaans mannenkoor Broederschap van de Sangers het koffieconcert op Kasteel Amerongen. Prachtige klanken zullen te horen zijn op de galerij.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie