ZPhO beethoven concert met Nikola Meeuwsen
ZPhO beethoven concert met Nikola Meeuwsen www.zpho.nl

Beethoven concert met Nikola Meeuwsen & Zeister Philharmonisch Orkest

2 oktober 2022 om 17:26 Overig Deel je nieuws

Het Zeister Philharmonisch Orkest speelt op 6 en 13 november 2022 twee werken van Beethoven. Onder leiding van dirigent Johan Olof zal de jonge pianist Nikola Meeuwsen het 5e pianoconcert ten gehore brengen. Voor de pauze speelt het orkest de 7e symfonie van Beethoven.

- 6 november Grote Kerk Driebergen 15:30 - 17:30 

- 13 november Maartenskerk Doorn 15:30 - 17:30 

Kaartjes bestellen kan via www.zpho.nl

Het Zeister Philharmonisch Orkest bestaat inmiddels al weer ruim zeventig jaar uit musici uit de regio Zeist, De Bilt, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en daarbuiten. 

Een van onze speerpunten is dat we klassieke muziek toegankelijk maken voor jong en oud. Dat doen we onder andere door jonge talenten uit te nodigen om met ons mee te spelen. Ditmaal hebben we weer het genoegen om met Nikola Meeuwsen te spelen.

“Nikola is een ongelooflijk muzikaal talent. In 2019 speelde hij, toen 16 jaar oud, met ons Grieg’s pianoconcert in a. We hebben toen al zo genoten van zijn spel, om hem daarin te mogen begeleiden en met hem samen te musiceren. Met het Beethoven programma zal dat minstens zo fijn zijn.”

Johan Olof (1981) dirigent ZPhO 

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland.

In augustus 2022 ontving Nikola in Amsterdam de GrachtenfestivalPrijs 2022. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours. Hij speelde al meerdere keren met het Residentie Orkest. Vorig seizoen vertolkte hij de solopartij in het pianoconcert van Clara Schumann. Op 24 april 2020 presenteerde Avrotros zijn debuut CD met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Een pianoduo vormde hij met Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace. In augustus 2022 speelde hij in het Gwyl Machynlleth Festival in Wales, op uitnodiging van de pianist en artistiek leider Julius Drake.

Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola en aan de Koningin Elisabeth Chapel in Brussel (Waterloo) bij Frank Braley en Avedis Kouyoumdjian

Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) heeft Nikola een prachtige Bösendorfer vleugel in bruikleen gegeven.

http://www.nikolameeuwsen.com/

advertentie
advertentie