Barbara Kingma geeft tekst en uitleg over de jubilerende bridgeschool.
Barbara Kingma geeft tekst en uitleg over de jubilerende bridgeschool. Wouter Kingma Photography

Bridgeschool viert 25-jarig bestaan

1 juli 2018 om 06:20 lokaal

HEUVELRUG Bridgeschool De Driebergse Heuvelrug viert op 18 juli haar 25-jarig bestaan. Barbara Kingma: ,,Wij hebben ervoor gekozen die middag te beginnen met een jubileumdrive voor onze huidige cursisten, aangevuld met een selectie oude bekenden."

En verder: ,,Dan houden we een receptie waar wij ook vele (oud) cursisten hopen te kunnen begroeten. Oud-wereldkampioen Berry Westra zal daarbij aanwezig zijn. Zonder hem kan het geen feest worden. Hij is immers de schrijver van Hollands populairste bridgecursus die wij als één der eersten hebben omarmd. Berry Westra heeft ook toegezegd een aantal van zijn ervaringen met ons te delen."

KAART De bridgeschool heeft het bridgeonderwijs het afgelopen kwart eeuw vooral veel professioneler op de kaart gezet. Weg uit de huiskamers en rokerige sportkantines. Het schoolbord verdween als hulpmiddel. Veel en modern materiaal. Eerst nog met behulp van overheadprojectors, die later werden ingeruild voor de dynamiek van Powerpoint presentaties: bridge leren is nog nooit zo plezierig geweest.

CURSISTEN ,,Volgens Aristoteles moet niet de docent de cursisten iets moet leren, dat moeten de cursisten zelf doen. Het is de taak van de leraar om een omgeving neer te zetten waarbinnen de leerlingen hun kennis optimaal kunnen opdoen. En dat hebben wij gedaan door onder andere ons uitgebreide (meerjarig) opleidingspakket. Cursisten kunnen, zo lang als zij willen, genieten van de beschermde omgeving van onze bridgeschool. De vele cursisten, afkomstig uit meer dan 40 gemeenten uit de regio, die wij in de afgelopen 25 jaar hebben ontmoet bewijzen dat onze unieke formule prima is aangeslagen", aldus Kingma.

Het feest op 18 juli vindt plaats in Healthcenter Hoenderdaal, Hoendersteeg 7 in Driebergen. (Oud)cursisten die vanaf 16.30 uur de receptie willen bijwonen kunnen mailen naar kingmaas@planet.nl Info: www.barbarakingma.nl

advertentie
advertentie