Afbeelding
ANP Foto

Nieuw plan voor laadpalen Heuvelrug

25 juni 2018 om 12:29 lokaal

HEUVELRUG Om aan de vraag van elektrische rijders te voldoen breidt de gemeente Utrechtse Heuvelrug tot 2020 het aantal publieke laadpalen aanzienlijk uit. Momenteel staan er elf openbare laadpalen in de gemeente. In 2020 zijn in totaal 88 extra openbare laadpalen nodig blijkt uit onderzoek naar elektrisch laden in de gemeente.

Tot op heden werden de laadpalen geplaatst op basis van aanvragen van bewoners. Bewoners die geen eigen oprit hebben om hun elektrische auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal. Deze wordt vervolgens door de gemeente geplaatst. Nu de behoefte aan elektrisch laden en daarmee ook het aantal aanvragen toeneemt, wil de gemeente het openbare laadnetwerk op efficiënte en toekomstbestendige wijze uitbreiden. Hiervoor is een plankaart opgesteld met daarop geschikte locaties voor mogelijke laadpalen.

FACILITEITEN Wethouder Gerrit Boonzaaijer: ,,Als gemeente willen we elektrisch rijden stimuleren. Dit past bij onze ambities voor een duurzame en klimaatneutrale Utrechtse Heuvelrug. Aan de hand van de plankaart kunnen we een netwerk van laadpalen aanleggen waarmee we bewoners, bezoekers en ondernemers faciliteren. Zo verkorten we het aanvraagproces doordat alle locaties op de plankaart al geschikt zijn bevonden.''

Op dinsdag 3 juli organiseert de gemeente een informatieavond over elektrisch rijden. Tijdens deze bijeenkomst kunnen inwoners en ondernemers de plankaart bekijken en hierop reageren. Ook is er voor geïnteresseerde inwoners en ondernemers meer informatie over elektrisch rijden beschikbaar en is het mogelijk een proefrit in een elektrische auto te maken. Voor meer informatie en aanmelden: https://www.heuvelrug.nl/laadpalen.

advertentie
advertentie