Kasteel Amerongen is één van de ondernemers.
Kasteel Amerongen is één van de ondernemers. import

Pas voor Heuvelrugs Erfgoed gelanceerd

21 juni 2018 om 16:13 lokaal

HEUVELRUG Onlangs is de Heuvelrug Erfgoedpas geïntroduceerd waarmee extra inkomsten worden verkregen voor natuur en cultuur op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een goede doelenpas waarmee pashouders prijsvoordeel krijgen bij de aangesloten musea en recreatie-ondernemers.

De Utrechtse Heuvelrug met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden, fraaie kastelen en buitenplaatsen, is een populair recreatiegebied. Maar liefst tienduizend hectare van de regio heeft de status van Nationaal Park.

ERFGOED STEUNEN Om de beleving van al dit moois in stand te houden heeft een aantal aanbieders, Museum Huis Doorn, Kasteel Amerongen, Landgoed Zuylestein en het Nationaal Bomenmuseum het voortouw genomen en de samenwerking gezocht met recreatie-ondernemers. Verenigd in het Samenwerkingsverband Heuvelrug Erfgoed hebben zij onlangs de Heuvelrug Erfgoedpas gelanceerd. 

VOORDEELPAS Het is een goede doelenpas waarmee pashouders 10% prijsvoordeel krijgen bij de deelnemende recreatie-ondernemers en aangesloten musea. Inmiddels hebben 30 recreatie-ondernemers zich aangesloten, variërend van Theetuin Bartiméus in Doorn, Herberg Den Rooden Leeuw in Amerongen, B&B Veld en Bosch in Leusden tot het Beauforthuis in Austerlitz. Allen zijn natuur- en cultuurgericht, want zij hebben natuur- en cultuurbeleving, groen vervoer en/of biologische (streek)producten hoog in het vaandel of zijn van plan hieraan te werken.

De pas kan voor 15 euro worden aangeschaft via de website heuvelrugerfgoedpas.nl. Hier is ook te zien welke ondernemers meedoen, en langs welke fiets- en wandelroutes ze liggen.

advertentie
advertentie