Elias (in het blauw) wordt vierde tijdens Mister International Netherlands 2018 verkiezing
Elias (in het blauw) wordt vierde tijdens Mister International Netherlands 2018 verkiezing Hans Lachman

Twee titels voor Elias in finale Mister Netherlands

21 juni 2018 om 17:23 lokaal

AMERONGEN Eerder was in De Kaap/Stichtse Courant te lezen hoe Ameronger Elias van Mourik (19) het had geschopt tot de finale van Mister International Netherlands 2018. Afgelopen zondag was het dan zover. Samen met twaalf mede-finalisten ging Elias de strijd aan om de titel. Na maanden voorbereiding en spanning vond de finale plaats in theater Het Kruispunt in Barendrecht. Het leverde Elias twee titels op.

Wilco Willemse

De verwachtingen waren hooggespannen. Tijdens een evenement voorafgaand aan de finale deed een vlogger wereldwijd een oproep om te stemmen en daar won Elias met overmacht. Meer dan 70 procent van de ruim 5000 stemmen waren voor hem. Tijdens de finale werden de punten geven door professionals uit de modellenwereld.

ZO SPANNEND Na drie rondes (fashion, zwembroek en gala) bepaalde de jury welke deelnemers afvielen. De over gebleven heren werden vragen gesteld en hun reacties werden meegewogen in de uiteindelijke uitslag. Aan het einde van de avond werd Claudio Schoorstra uitgeroepen tot Mister Netherlands. Elias: ,,Het was zo spannend! Het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen, maar het was zo'n mooie ervaring. En dat Claudio won vond ik fantastisch. We zijn in de aanloop naar de finale echt goeie vrienden geworden. Ik had het niemand meer gegund. Dat ik in de finale mee mocht doen, was al te gek. Uiteindelijk werd ik zelf vierde, dat had ik totaal niet verwacht."

TWEE TITELS Elias is vooral trots op de twee titels die hij in de wacht sleepte tijdens de finalerondes: ,,Ik werd uitgeroepen tot 'Mister Popularity', omdat de meeste mensen in de zaal voor mij waren. Het was bizar om ze te horen juichen en ik hoorde steeds mijn naam overal boven uit. Maar ik ben echt trots op de titel 'Mister Sympathico'. Dat betekent dat ik de meeste stemmen heb gehad van de mede-finalisten. Zij vonden mij het sympathiekst en dat betekent best veel voor me. Het is een echte competitie en ik heb steeds geprobeerd mezelf te blijven en me niet gek te laten maken. Deze titel bewijst voor mij dat dat goed heeft gewerkt."

PROPEDEUSE Voor Elias is er weinig tijd om bij te komen na de finales: ,,Na de uitslag was ik zo euforisch dat ik alles om me heen vergat. Het was groot feest, maar door de blijdschap heb ik niks gedronken en heb daar dus geen kater van. Maandagochtend moest ik weer gewoon naar school, er was een praktijkdag voor een stageadres voor volgend jaar. Ik kwam pas dinsdag toe aan het doen van de was en uitpakken van m'n tas. Toen kwam ik ook de sjerp en medailles tegen die ik heb gewonnen. Het dringt nog niet echt tot me door. Het is een hartstikke drukke week. Vrijdag heb ik de laatste presentatie voor dit schooljaar en als ik die goed doe haal ik mijn propedeuse binnen een jaar. Daarna ben ik twee weken vrij en ga ik naar Schotland, even bijkomen. Ik denk dat dan het besef wel komt wat een bijzondere periode dit was."

TOEKOMST De finale van de Mister-verkiezing heeft Elias in beeld gebracht bij de modellenwereld: ,,Dit staat natuurlijk heel mooi op m'n CV. Ik ben nu niet verbonden aan een modellenbureau, dus ik ben vrij om te doen wat ik wil. Ik ben al benaderd door verschillende fotografen en wil daar zeker iets mee. Er is ook al contact met wat modemerken om wat te ondernemen, maar dat is nog niet concreet. Ik hoop ook iets te mogen doen op het vlak van motivational speaking. Zo wil ik graag anderen inspireren om iets moois met van hun leven te maken. En wat ik heel gaaf vind is dat ik ben uitgenodigd om volgend jaar tijdens de Mister Netherlands-verkiezing op te treden."

advertentie
advertentie