Een lap van 23 meter lang was compleet losgetrokken en afgescheurd.
Een lap van 23 meter lang was compleet losgetrokken en afgescheurd. Wilco Willemse

Vernieling kunstgrasveld De Haaskamp; bestuur hockeyclub zoekt getuigen

16 mei 2022 om 12:50 Overig

AMERONGEN Met stomheid geslagen, dat is het bestuur van hockeyvereniging De Haaskamp uit Amerongen. Bij het openen van de club voor het programma van afgelopen zondag, bleek dat er enorme schade was door vernieling aan de toplaag van het hoofdveld. Een lap van 23 meter lang was compleet losgetrokken en afgescheurd. Wedstrijden moesten worden afgezegd en men is vanaf dat moment druk met de nasleep.

,,Die toplaag is niet te tillen”, merkt voorzitter Sanne Ruijs verbaasd op. ,,We hebben hier een semi-waterveld. In het kunstgras zijn duizenden kilo’s zand ingeveegd. Dat til je echt niet zomaar op. Laat staan een lap van 23 meter. Dat moet met een grote groep mensen of een voertuig zijn gedaan.”

(Tekst gaat verder onder de foto.)


,,Die toplaag til je echt niet zomaar op”, merkt voorzitter Sanne Ruijs op. - Wilco Willemse

‘TE GEK VOOR WOORDEN’ Helaas is op eigen camerabeelden niks te zien: ,,Op die hoek van het veld staan geen camera’s gericht. Op andere camera’s is niks te zien. De politie heeft tot nu toe op het terrein ook geen sporen van voertuigen gevonden. Zelf zijn we hier tot zaterdag het einde van de middag geweest, dus het moet op zaterdagavond of -nacht zijn gebeurd. We hopen dat we snel in beeld hebben wie de daders zijn, want dit is echt te gek voor woorden. Als bestuur proberen de club juist op te bouwen, dan wil je niet bezig zijn met iemand die je club letterlijk afbreekt.”

Getuigen kunnen zich melden bij de politie of rechtstreeks bij de club.

door Wilco Willemse

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie