DEV Doorn doelman Mark Sluis voorkomt de gelijkmaker, ingezet door de jonge en goed spelende DVSA spits Ashley Vaartjes Rinus van Denderen

DEV eenvoudig naar winst

14 mei 2022 om 20:38 Overig

Heuvelrugderby zonder echte hoogtepunten

AMERONGEN In een zeer matige wedstrijd had zaterdag vierdeklasser en titelkandidaat DEV Doorn geen enkele moeite met het in ernstig degradatiegevaar verlerende en thuisspelende DVSA uit en in Amerongen. Met 0-5 gin de ploeg van interim trainers Jan en Mark van Dalem voor de zoveelste keer hard onderuit en had de eindstand eigenlijk hoger kunnen en moeten uitvallen. Daarbij dient opgemerkt te worden dat DVSA om moverende redenen niet kon beschikken over een groot aantal vaste basisspelers en tal van spelers vanuit O19 noodgedwongen de open gevallen posities moesten invullen.

Huub van Aerssen\

MOEIZAAN Dat het voor het laaggeplaatste DVSA geen eenvoudige opgave zou gaan worden, stond voor aanvang eigenlijk wel vast. DEV Doorn dat met nog drie wedstrijden voor de boeg nog altijd mee doet om het kampioenschap en al een periodetitel op zak heeft, ging dan ook voortvarend van start en kwam al in de vierde minuut op een 0-1 voorsprong.

Maar naarmate de eerste helft vorderde en de gasten uit Doorn meerdere malen verzuimden geboden kansen om te zetten in doelpunten, rook DVSA in de omschakeling haar kansen en moest DEV goalie Mark Sluis meerder keren corrigerend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. In een toch wel moeizame en weinig inspirerende eerste helft wist de ploeg van trainer Rick Andeweg kort voor het rustsignaal nog wel uit te breiden naar 0-2, maar daar was dan ook alle mee gezegd.

SLAAPVERWEKKEND In het tweede deel van dit Heuvelrugtreffen liep DEV Doorn al snel uit naar een 0-4 voorspring en was bij beide ploegen het beste er wel af. Alhoewel de gasten uit Doorn kort  voor het eindsignaal nog een vijfde treffer wisten de produceren en DVSA achter de feiten aan ging lopen, was de eindfase slaapverwekkend om naar te kijken en maakte scheidrechter Dick van Laar na een aantal minuten extra tijd een einde aan dit treffen dat het predicaat ‘Heuvelrugderby’ zeker niet verdiende.

DVSA trainer Mark van Dalem: ,,Voor wat betreft de eerste helft ben in zeker niet ontevreden en heeft de ploeg naar behoren gepresteerd. Voor wat betreft de tweede helft was dat beduidend minder, Opgedragen taken weden niet meer uitgevoerd en de organisatie binnen de ploeg was ver te zoeken. We hebben nog geluk gehad dat het slechts bij vijf tegentreffers bleef.”

DEV Doorn trainer Rick Andeweg: ,,Ik kan zeker niet tevreden zijn over het vertoonde spel van mijn ploeg. We hadden er eenvoudigweg meer uit moeten en kunnen halen. Té slap, niet voldoende gefocust en té weinig geconcentreerd.”

RESULTATEN HEUVELRUGCLUBS In 4G liep FC Driebergen tegen een 4-1 nederlaag aan en is SVMM door een 2-4 overwinning op de weg naar boven. In 4I haalde HDS fors uit met een 8-1 overwinning op Aurora. In 1C slaagde SVL en tegen Sliedrecht niet in on de opgaande lijn door te zetten getuige de 5-2 nederlaag.