Afbeelding
Stuurgroep Kromme Rijnlandschap

Fototentoonstelling Met Boeren en Buitenlui

14 mei 2022 om 16:22 Activiteiten

DRIEBERGEN In De Weide Blik in Driebergen wordt op 4 en 5 juni de fototentoonstelling ‘Met Boeren en Buitenlui’ gehouden. In de fototentoonstelling ‘Met Boeren en Buitenlui’ laat schrijver/journalist Janny Ruardy zien hoe negen bewoners van het Kromme Rijnlandschap zich elk op hun eigen wijze inzetten voor meer biodiversiteit in het landschap. De foto’s zijn gemaakt ter gelegenheid van 45 jaar Stuurgroep Kromme Rijnlandschap.

,,Zo zien we boer Arie van Grootveld, die twaalf jaar geleden bewust overstapte naar een biologische melkvee- en varkenshouderij en de strijd die het de aarde kostte om te herstellen van kunstmest. Zowel Arie als de aarde voelen zich veel prettiger nu. Of heggenvlechter Lex Roeleveld, die nadat hij jarenlang in het buitenland had gewoond, een nieuw beroep moest kiezen. Hij is nu de enige in Nederland die ervan kan leven. Maar ook maken we kennis met de buurvrouwen Joyce van den Hoek Ostende en Hanneke Hietink die onder meer samen een voedselbos aanleggen op de Gooijerdijk.’’

Met de fototentoonstelling en een audiotour op de fiets zet Stuurgroep Kromme Rijnlandschap betrokken particuliere grondeigenaren in de spotlights. Vanaf half mei staan grote portretfoto’s van deze mensen in de gemeentehuizen van Bunnik, De Bilt, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

De complete fototentoonstelling is te zien op 4 en 5 juni van 11.00 - 17.00 uur. In De Weide Blik, Langbroekerdijk 23 in Driebergen. Belangstellenden kunnen de fietsroute met audiotour vanaf half mei afhalen in het gemeentehuis, of deze downloaden via: www.krommerijnlandschap.nl/audiotour-fiets.

advertentie
advertentie