Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Pixabay

Dialoog over aanpak zwerfafval bij Landgoed Zonheuvel

3 mei 2022 om 11:03 Activiteiten

DOORN Een Heuvelrug zonder zwerfafval, dat is het doel van de organisatie van het Plasticvrij/Afvalvrij Dialoog op donderdag 12 mei. Onder meer Landgoed Zonheuvel, het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, GoedVolk, SDG House zijn betrokken bij het initiatief, dat plaatsvindt in aanloop naar wielerevent La Vuelta, dat deze zomer in Utrecht wordt gereden. ,,We willen het gesprek aangaan over hoe we het probleem van zwerfafval kunnen aanpakken, verkleinen en kunnen oplossen”, aldus de betrokken partijen.

Zwerfafval in de natuur heeft negatieve effecten op planten, mensen en dieren. ,,Gelukkig zijn op de Utrechtse Heuvelrug al veel activiteiten om zwerfafval tegen te gaan of op te ruimen. Op 12 mei willen we deze initiatieven versterken door ze met elkaar te verbinden.”

Belangstellenden kunnen aanhaken op donderdag 12 mei om 15.30 uur. De locatie is de historische moestuin/kwekerij van Landgoed Zonheuvel, aan de Amersfoortseweg 98 in Doorn. Aansluitend is er een duurzame borrel met Heuvelrugstreekproducten.

Meer informatie is te vinden op de website van Landgoed Zonheuvel

advertentie
advertentie