Veenendaal-Veenendaal tweemaal over Amerongse Berg

21 april 2022 om 20:18 Sport Deel je nieuws

VEENENDAAL -  De wielrenners in de profkoers Veenendaal-Veenendaal krijgen vier maal de Grebbeberg en het Paardenveld in Rhenen voor de kiezen. Een dag eerder moeten de vrouwen de Rhenense “bergen”  driemaal op. Dat blijkt uit het routeplan dat de organisatie van Veenendaal-Veenendaal heeft vrijgegeven.

De mannen rijden op zaterdag 21 mei een afstand van 197,9 km. Parcoursmanager Sjoerd van Stokkum: “We blijven met Veenendaal-Veenendaal dit jaar in onze eigen regio. Het parcours ligt binnen een straal van ongeveer 15 km vanuit Veenendaal. We brengen met dit parcours een ode aan onze prachtige omgeving, met bossen, heuvels, dijken en ook het recreatieterrein Kwintelooijen. Bovendien hebben we geprobeerd om belangrijke verkeersaders zoveel mogelijk te vermijden. En met korte rondjes krijgt het publiek de renners vaker te zien. Die renners beginnen met een rondje Utrechtse Heuvelrug en komen dan tweemaal over de Amerongse Berg. Daarna wordt er gereden via de Rhenense kuitenbijters Paardenveld en Grebbeberg, de dijk tussen Wageningen en Rhenen en het vlakke Binnenveld naar Veenendaal. De binnenkomst in Veenendaal gaat volgens een alternatieve route om de Rondweg Oost te ontlasten. Dat rondje wordt, in verschillende uitvoeringen, viermaal gereden. De finish is, als vanouds, op de befaamde Veenendaalse Kerkewijk.”

De vrouwen rijden op vrijdag 20 mei een wedstrijd over 139,9 km.  Van Stokkum: “De vrouwen rijden natuurlijk een kortere afstand, met ook voor hen de Amerongse Berg, driemaal Paardenveld en Grebbeberg in Rhenen en de Dijk in Wageningen.”

De officieuze start van de twee profkoersen is op het Veenendaalse Raadhuisplein. Dan volgt een geneutraliseerde rit over de Kerkewijk naar de voet van de Amerongse Berg in Overberg, voor de officiële start.

advertentie
advertentie