Lukas op het dagpodium.
Lukas op het dagpodium. Ronald Stiefelhagen

Aan de leiding in het tussenklassement

19 april 2022 om 13:11 Sport Deel je nieuws

Leersum – Kartracer Lukas Stiefelhagen (14) heeft na het tweede raceweekend in het NXT GP Dutch Open op overtuigende wijze de leiding in het tussenklassement opgeëist.

In het weekend van 9 en 10 april streed Lukas op Kartcircuit Pottendijk Emmen weer in het RK1 kampioenschap. De RK1 is een 150cc 15pk 4-takt motor met een topsnelheid van 110 km/u, voor rijders tot en met 16 jaar. Met ingang van dit jaar wordt deze klasse alleen nog in het NXT toernooi gereden (voorheen was het ook onderdeel van het Chrono NK 4-takt). Daarom geldt dit nu als het ‘officieuze NK’. Waar het eerste raceweekend eind vorige maand nog in het teken van pech stond, reed Lukas het tweede weekend onbedreigd naar de overwinning.

Het was een weekend van zon, regen en hagel. Daarom werd er afwisselend op regenbanden en op ‘slicks’ (banden zonder profiel) gereden. In alle sessies kwam Lukas als eerste over de finish in zijn klasse. Op de zaterdag was hij de snelste in de kwalificatie (‘pole position’). En ook de eerste race wist hij die dag op zijn naam te schrijven. Op de zondag won hij vervolgens ook de resterende drie races.

De snelheid zat er goed in, waardoor Lukas zelfs de strijd aanging met een deelnemer in een ‘Big Bore’. Dat is een 180cc 20pk RK1 motor, dus met meer vermogen. Het weekend ging echter niet geheel van een leien dakje; de motor van zijn kart vertoonde af en toe kuren. Lukas probeerde zo goed mogelijk met de haperingen om te gaan om alsnog de overwinning op te eisen. Hierdoor neemt hij nu de leiding over in het tussenklassement.

Lukas wil graag betrokken zijn bij de verduurzaming van de racesport. Zijn CO2 uitstoot zal gecompenseerd worden. Daarnaast zal hij in de tweede helft van dit seizoen drie wedstrijden van de BSR Electric gaan rijden. Dat is de allereerste Nederlands-Belgische competitie voor elektrische outdoor karts. Op deze manier kunnen Lukas en zijn vader hier al flink ervaring mee opdoen en dit nieuwe initiatief ondersteunen. Met als voornemen om volgend jaar een volledig elektrische kampioenschap te gaan rijden.

Voor karten op hoog niveau zijn sponsors echt onmisbaar. Lukas wordt bijgestaan door P4N, Expert Leersum, Hoor & Zie, Heuvelrug Keukens, Deur Makelaars, NewSolar, Electriffy, Hendriks Airbrush, en The Maxx. Heeft u interesse om uw bedrijfsnaam aan dit jonge talent te verbinden? Neem dan eens een kijkje op lukasstiefelhagen.nl of @lsgofast op Instagram en Facebook!

Concentratie op een natte baan.
De start van een van de races.
Ondanks een soms haperende motor zat de snelheid er goed in.
advertentie
advertentie