V.l.n.r Michel de Groot (Bam Telecom), Gerrit Boonzaaijer (wethouder Utrechtse Heuvelrug) en Piet Grootenboer (DELTA Fiber Netwerk) Credits DELTA Fiber Netwerk.
V.l.n.r Michel de Groot (Bam Telecom), Gerrit Boonzaaijer (wethouder Utrechtse Heuvelrug) en Piet Grootenboer (DELTA Fiber Netwerk) Credits DELTA Fiber Netwerk. DELTA Fiber Netwerk

Wethouder Boonzaaijer geeft startsein voor aanleg glasvezel Driebergen- Rijsenburg

14 april 2022 om 19:25 Maatschappelijk

DRIEBERGEN Wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Gerrit Boonzaaijer, gaf donderdag het startsein voor de aanleg van internet glasvezel in Driebergen – Rijsenburg.Samen met Piet Grootenboer, directeur Delta Fiber Netwerk, en Michel de Groot, adjunct-directeur BAM Telecom, zette hij hiervoor de eerste schop in de grond. 

Wethouder Boonzaaijer is blij met de komst van glasvezel: ,,We kunnen het internet niet meer wegdenken uit ons leven. Het is een eerste levensbehoefte geworden en nu we steeds meer thuiswerken, onderwijs volgen en zorgdiensten regelen via internet is het belangrijk dat wij in onze gemeente over een snel up - to - date en veilig netwerk kunnen beschikken”. Grootenboer vult aan: ,,Wij danken de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor het vertrouwen en de prettige samenwerking. Glasvezel kan snel enorme hoeveelheden data verwerken en dat betekent dat meerdere mensen probleemloos tegelijkertijd online kunnen werken, gamen, netflixen en bestanden kunnen up- en downloaden.’’

Aannemer BAM Telecom start in opdracht van Delta Fiber Netwerk op 19 april 2022 met de aanleg van glasvezel in Driebergen-Rijsenburg. De bewoners kunnen de voortgang van de aanleg volgen via een speciaal daarvoor ingerichte website van dat gebied. De huishoudens waar de aanleg gaat starten, ontvangen vooraf een brief van BAM Telecom met informatie over de werkzaamheden. Inwoners die zich nog willen aanmelden kunnen bellen naar 085 047 90 62 of e-mailen naar glasvezel@bam.com.. 

advertentie
advertentie