10 jaar Fairtrade gemeente Utrechtse Heuvelrug

5 april 2022 om 18:27 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 13 april 2022 vieren wij ons meer dan 10-jarige jubileum. Dit hadden we graag al gevierd in december 2021 maar de Corona-regels gooiden toen roet in het eten. Daarom nodigen wij iedereen nu uit om dit feest bij te wonen in Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 2, 3941 HV Doorn. Toegang is gratis maar graag wel aanmelden

We zijn blij en vereerd dat twee inspirerende organisaties  hun verhaal komen vertellen op deze feestelijke avond.

Programma:
19.00 Inloop en een markt met onze fairtrade deelnemers
20.00 Welkom door voorzitter en burgemeester
20.05 UItreiking lustrum-attentie door Fairtrade Gemeente NL
20.15 Het verhaal achter Savvy door Tijmen van den Elzen en Jelmer Hendriks (savvystore.nl)
20.45 Het verhaal van Dennis Karpes,  die sinds 2000 zijn hart is gaan volgen en sindsdien met mooie duurzame projecten bezig is. Enkele projecten zijn Kuyichi, Dance4Life en Justdiggit (justdiggit.org)
21.30 Afsluiting en gelegenheid voor drankjes en marktbezoek

Savvy
Het verhaal van 2 jonge ondernemers die een missie hebben. Alle plastic flessen schoonmaakmiddel die je voortduren aanschaft vervangen door 1 setje gerecyclede plastic flessen waar je een schoonmaak-tab indoet en aanvult met water uit jouw kraan. Opbrengst: minder plastic en minder CO2-uitstoot.

Dennis Karpes
Het verhaal van een marketingman die “ontwaakt” en achtereenvolgens sociale ondernemingen opzet zoals Dance4life – een inhoudelijk scholierenprogramma waar tieners zich wereldwijd in kunnen zetten voor hiv en aids. Doormiddel van kunstwerken, raps of andere vormen van fundraising wordt er geld ingezameld met als beloning waanzinnige dance events. Ook heeft hij aan de wieg gestaan van het eerste coole jeans merk ter wereld, Kuyichi. Daar blijft het echter niet bij want tien jaar later komt Justdiggit tot stand. Een non-profit organisatie die droog land weer groen maakt om Afrikaanse boeren te inspireren en activeren te “ver-groenen”.   

Het belooft een boeiende en inspirerende avond te worden waar we met heel veel plezier naar uitkijken!

Graag  aanmelden bij Liesbeth Oosterhagen, eoosterh@kpnmail.nl of via onze website www.fairtradeheuvelrug.nl 

advertentie
advertentie