Olaf Vernooij, de altijd gedreven aanvallende middenvelder van HDS
Olaf Vernooij, de altijd gedreven aanvallende middenvelder van HDS Rinus van Denderen

Nipte nederlaag voor HDS

3 april 2022 om 12:38 Voetbal

Gedegen optreden rood witten tegen koploper VVA

LEERSUM Vierdeklasser HDS liet in het treffen afgelopen zaterdag tegen koploper VVA uit Achterberg ondanks de 2-3 nederlaag een goede indruk achter. Met name in de eerste dertig minuten van de wedstrijd had de thuisploeg het betere van het spel. De individuele kwaliteit(en) van VVA gaven uiteindelijk de doorslag in dit voor de neutrale toeschouwer heerlijke voetbalmiddagje. HDS aanvoerder Laurens Vernooij: ,,Zonde dat we verloren. Was zeker niet nodig geweest. We hebben een prima wedstrijd gespeeld met veel duelkracht en passie. Een puntje was zeker binnen bereik.”

Huub van Aerssen

De streekderby tegen de koploper VVA uit Achterberg (deelt die positie met DEV Doorn) begon voor thuisploeg HDS voortvarend. Met goed combinatievoetbal en op snelheid was het HDS dat de toon zette en die sterke start in de twintigste minuut beloond zag met een fraaie treffer van Koen van Viegen die op voorgeven van Gijs Westerink beheerst binnenschoot (1-0).

Maar nog geen tien minuten later was het Achterberg dat kort achter elkaar op een 1-2 voorsprong wist te komen, waarbij zeker bij een treffer van enig geluk mocht worden gesproken. Alhoewel de thuisformatie geleidelijk aan meer en meer onder druk kwam te staan, bleef het tot aan de rust bij een 1-2 tussenstand en was er nog van alles mogelijk voor het team van trainer Dennis van Dijk.

WILSKRACHT Alhoewel geleidelijk de individuele kwaliteit van VVA zijn tol begon op te eisen voor de hard werkende Leersummers, en de gasten uit Achterberg in de 75e minuut konden uitbreiden naar een 1-3 voorsprong, bleef HDS de druk er op houden en weigerde zich al gewonnen te geven.

Die inzet en mentaliteit werd weliswaar in de extra tijd beloond met een doelpunt van Rudy Peter Hack, maar bleek uiteindelijk niet voldoende om er nog een puntje uit te kunnen slepen. Eindstand 2-3. ,,We hebben gevochten voor wat we waard waren,” aldus de toch enigszins teleurgestelde, maar ook trotse HDS aanvoerder.

RESULTATEN OVERIGE HEUVELRUGCLUBS In de strijd om de koppositie in 4I, deed DEV goede zaken door de 3-1 thuisoverwinning op ‘t Goy (mede koploper met VVA). DVSA uit Amerongen daarentegen liep thuis wederom tegen een 1-3 nederlaag aan en blijft daarmee hekkensluiter in bovengenoemde klasse.

In 4G behaalde FC Driebergen een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel tegen mede titelkandidaat Saestum. Daarmee blijven de Driebergenaren de ranglijst aanvoeren, alhoewel KVVA (Amersfoort) met nog twee inhaalduels te gaan de ploeg van trainer Tijn Zegwaart op de hielen zit.

Na een aantal nederlagen op rij wist SVMM in de uitwedstrijd tegen Cobu Boys de volle winst naar zich toe te trekken (0-1), maar blijft vooralsnog gepositioneerd in de degradatiezone.

Eersteklasser SVL behaalde een 0-3 overwinning tegen LRC en bereidt zich voor op het inhaalduel tegen Woudenberg (dinsdag 5 april).