Van links naar rechts: Christiaan, Lotte, Wesley en Melissa tijdens de voorbereiding voor de voorstelling Koekoek.
Van links naar rechts: Christiaan, Lotte, Wesley en Melissa tijdens de voorbereiding voor de voorstelling Koekoek. Bartiméus

Kom naar de familievoorstelling Koekoek en ervaar hoe het is om slechtziend of blind te zijn

24 maart 2022 om 11:57 Lokaal Deel je nieuws

Stel dat je niet kunt zien… Hoe vind je dan de juiste boodschappen in de supermarkt? Moet je al je dromen opgeven als je anders bent? In de familievoorstelling Koekoek kun je ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Cliënten van Bartiméus, zelf slechtziend of blind, zijn de stemacteurs in deze interactieve theaterbelevenis. Deze unieke voorstelling is in de meivakantie te bezoeken in Utrecht!

Hoorspel

Je kunt de voorstelling Koekoek het beste vergelijken met een hoorspel. Als je de voorstelling bezoekt zijn de acteurs niet lijfelijk aanwezig, je hoort alleen hun stemmen. Naast hun stemmen hoor je overal geluiden en liedjes. Er is ook interactie met het publiek. Je hebt als publiek de taak om de hoofdpersoon de juiste keuzes te laten maken. Wat het publiek kiest heeft effect op het verhaal.

Cast

De stemacteurs zijn cliënten van Bartiméus in Zeist en Doorn. Zij spraken alle teksten in, namen geluiden op en hadden een belangrijke inbreng bij het script. Klaas-Jan van den Brink, medewerker van Bartiméus, is de projectleider en initiatiefnemer. Hij werd vanaf het begin ondersteund door toneelschrijfster Tosca Mitkowska. Woonbegeleider Rik van Baal verzorgde de spelbegeleiding. Muziekcomponist Joram Kroon zorgde voor de montage en de soundtrack. Ook de zanger Blinde Edleverde een belangrijke muzikale bijdrage aan de voorstelling.

Wil je de voorstelling bezoeken? 
Koekoek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het kan best een beetje spannend zijn; want het speelt zich af in het donker!  Maar geen zorgen; de begeleiders zorgen voor een veilige omgeving...

Op 6 en 7 mei zijn de voorstellingen te beleven in ANNE is Utrecht, vlakbij station Utrecht Centraal. Ga voor tickets en de actuele speellijst naar www.familie-koekoek.nl/boeken/. 

De voorstelling Koekoek, een beleving in het donker, is tot stand gekomen dankzij steun van het Bartiméus Fonds en Stichting Accessibility.

advertentie
advertentie