Afbeelding
Theo Scholten

Het Historisch Festival Doorn gaat dit jaar door

23 maart 2022 om 15:00 Evenementen

DOORN Op 9 en 10 juli zal op het landgoed van Museum Huis Doorn voor de tweede keer het Historisch Festival Doorn gehouden worden. Door de coronamaatregelen heeft het festival de afgelopen twee jaar niet door kunnen gaan.

Het Historisch Festival is een bruisend ‘living history’ evenement op het landgoed van Museum Huis Doorn waar het verleden tot leven komt: van Romein tot hippie. Bezoekers maken een reis door de tijd en beleven meer dan 2500 jaar Europese geschiedenis.

Meer dan 1000 re-enactors, muzikanten en entertainers in historische settings laten zien dat geschiedenis nog nooit zo leuk was. Daverende paardenshows, spannende Vikinggevechten en indrukwekkende exercities zorgen voor een dag vol spanning voor het hele gezin. Over het terrein verspreid staan gezellige marktkraampjes, (historische) muziekoptredens en sfeervolle horeca.

Het Historisch Festival presenteert het verleden in tien tijdvakken, zoals die in het onderwijs worden gebruikt. Het festival biedt zo een laagdrempelige kennismaking met geschiedenis in de breedste zin van het woord, maar geeft ook een schat aan informatie voor wie verdieping zoekt.

advertentie
advertentie