Shinty Dames 1 na afloop van de wedstrijd
Shinty Dames 1 na afloop van de wedstrijd Dames 1

Dames 1 DMHC Shinty wint met 2-1 van Phoenix in 5e ronde Silver Cup!

21 maart 2022 om 19:11 Sport Deel je nieuws

n de 5e ronde van de Silvercup nam Shinty Dames 1 het afgelopen vrijdag, 18 maart, op tegen Phoenix Dames 1 uit Zeist. Op papier een lastige opgave voor het team uit Driebergen, maar de Shintianen wisten er knap met de winst vandoor te gaan in deze Spoorwegderby. 

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar ondanks dat wist Phoenix snel te scoren. Lang bleef de 0-1 op het scorebord staan. Daar leek nog even verandering in te komen toen Phoenix een strafbal kreeg, maar die kans om de voorsprong verder uit te breiden werd niet benut. Hierdoor bleef Shinty zicht houden op de gelijkmaker. 

Toen de 1-1 eindelijk viel, zagen de dames uit Driebergen hun kans schoon en wisten ze vrij snel daarna  een 2-1 voorsprong te nemen. Tot het einde van de wedstrijd bleef het spannend, maar Shinty wist de voorsprong vast te houden. Na het laatste fluitsignaal barstte er weer een mooi feestje los, en werd de overwinning goed gevierd.

Op vrijdag 1 april om 20,30u wordt de volgende ronde van de Silver Cup gespeeld. Shinty D1 speelt dan uit, tegen Dames 1 van FIT uit Amsterdam. Toeval wil dat beide teams elkaar aanstaande zondag ook al in Amsterdam treffen tijdens de reguliere competitie.

advertentie
advertentie