Het kraampje met zelfgemaakte taarten had veel aanloop.
Het kraampje met zelfgemaakte taarten had veel aanloop. Anneke de Gier

Meander haalt €884,20 euro op voor Oekraïne

21 maart 2022 om 12:45 Lokaal Deel je nieuws

De kinderen van daltonschool Meander hebben afgelopen vrijdag een Oekraïense Markt georganiseerd om geld op te halen voor giro 555. Toen de juf voorstelde om iets te organiseren, waren de kinderen direct enthousiast.

Op school volgen we de situatie via het Jeugdjournaal. De kinderen van Meander hebben verschillende achtergronden. Het houdt alle kinderen bezig; ieder kind op zijn eigen manier. Dat werd wel zichtbaar in het enthousiasme waarmee de kinderen aan de slag gingen met het project. Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Oekraïne. Daarnaast leren de kinderen hierdoor veel over burgerschapsvorming. 

De markt was een groot succes! Iedereen heeft vanuit zijn eigen talent iets bedacht om geld op te halen. Zo waren er o.a. veel taarten gebakken om te verkopen, waren er verschillende spellen om te spelen, kon je speelgoed kopen, was er een sponsorloop en een loterij en waren er meerdere live muziekoptredens.

Een groepje kinderen had flyers gemaakt en rondgedeeld in de buurt. De sfeer was geweldig met veel bezoekers.

De kinderen hebben hard gewerkt en dat heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Er is € 884,20 euro opgehaald! Dat gaat natuurlijk volledig naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

advertentie
advertentie