Oproep inzameling
Oproep inzameling Sjaak Rodenburg

Leersum in actie voor Oekraïne

21 maart 2022 om 09:32 Lokaal Deel je nieuws

Dagelijks kunnen wij op tv de afschuwelijke beelden zien van een onrechtvaardige en agressieve invasie van Oekraïne door het Russische leger. Naast de landelijke actie van giro 555 wordt op veel plaatsen dringend benodigde goederen ingezameld. Ook in Leersum zijn de krachten gebundeld voor het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen en spullen voor persoonlijke verzorging.

Op initiatief van de diaconie van de St. Andrieskerk, de Michaëlkerk en de Johanneskerk biedt PLUS Leersum de mogelijkheid om daar op 25 en 26 maart deze goederen in te zamelen. In de winkel kunt u goederen kopen waaraan in Oekraïne de meeste behoefte is en bij de uitgang nemen wij deze  graag van u in ontvangst. Transport van de ingezamelde goederen en de distributie wordt gedaan door de Stichting Oekraïners in Nederland. Zij vervoeren de goederen naar Lviv en van daar naar de plaatsen in Oekraïne waar de grootste behoefte ligt. Meer informatie over deze stichting kunt u vinden op https://www.ukrainians.nl/.

U bent dus van harte welkom op vrijdag 25 maart van 9:00 – 19:00 uur en zaterdag 26 maart van 9:00 – 17:00 uur bij PLUS Leersum, waar een van onze vrijwilligers graag uw bijdrage in ontvangst neemt. Transport van alle ingezamelde goederen naar een van de inzamelpunten van deze stichting wordt belangeloos verzorgd door de firma Van Brenen uit Doorn.

advertentie
advertentie