Afbeelding
Kees van Kooten

Regionale brandweer wedstrijd in Maarsbergen

20 maart 2022 om 08:30 Activiteiten

MAARSBERGEN Zaterdag werd er in Maarsbergen een regionale brandweer wedstrijd gespeeld. De wedstrijd werd gehouden bij Wolfswinkel aan het Haarbos. 

Het scenario betrof een veegwagen die in brand was geraakt. De chauffeur merkte dit op en liep weg om hulp te halen en de brand te blussen. Toen de chauffeur terug kwam was de veegwagen tegen een vrachtwagen met autolaadkraan gereden die net een container aan het overzetten was. De machinist van de autolaadkraan belandde buiten westen in de bak. De persoon die de container begeleidde raakte door de aanrijding onder de container bekneld. 

In het scenario werd de brandweer van Maarsbergen gealarmeerd, echter omdat de persoon die bekneld zat een bekende was kon de ploeg de inzet niet alleen af waardoor de deelnemende wedstrijdploegen werden gealarmeerd. De container had als inhoud ziekenhuisafval met gevaarlijke stoffen, hierop moesten de ploegen op anticiperen met OVD en OVDG.

De winnaar van de wedstrijd was de brandweer van Lopik. Vervolgens kwam de brandweer van Woudenberg, Elst, Hagestein, Oldebroek en Leersum.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie