Het bankje van Tante Cor
Het bankje van Tante Cor Hans van de Pol

Wandel mee door het oudste bos van de provincie, het Amerongse Bos

17 maart 2022 om 14:34 Lokaal Deel je nieuws

Ga op Zaterdag 2 april mee tijdens een wandeling  door het Amerongse Bos, het oudste bos van de provincie Utrecht.

De gids zal speciale aandacht geven aan de geschiedenis van dit bos, waarbij ook de veranderingen die leidden tot het landschap zoals we dat nu kennen aan de orde komen.Zo komt u onder meer te weten welke dominante rol het kasteel in dit verhaal heeft gespeeld. We gaan tijdens deze wandeling onder meer op zoek naar bomen uit die vroege periode. We zullen bijzondere bomen zien die ons helpen ontdekken hoe bomen groeien. Ook wordt u geïnformeerd over het beleid zoals dat tegenwoordig wordt gevoerd door Utrechts Landschap.

De aantrekkelijkheid van het Amerongse Bos schuilt, naast de boeiende geschiedenis, ook in de grote variatie in begroeiing, de hoogteverschillen en het grillige padenpatroon. Een pittige klim eindigt bij het bekende bankje van Tante Cor. Dit punt biedt een fraai uitzicht op de loop van de rivier de Rijn. Uiteraard komen we ook langs het hoogste gedeelte van het bos, tevens het hoogste punt van de provincie.

Het centrale deel vinden we bij de Eenzame Eik, omringd door een aantal bankjes die niet zelden bezet zijn door andere bosgenieters. Niet ver van hier vinden we de zuidhelling, waar vroeger tabak werd geteeld. Nu kunt u er genieten van mooie vergezichten. Alles bijeen genoeg reden om u aan te sluiten bij onze gids en mee te gaan op een mooie wandeling, waarbij u ook nog eens veel kennis opdoet over dit prachtige gebied.

We vertrekken op 2 april om 13:30 uur vanaf het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. De wandeling duurt ca. 2 uur. Voor deze wandeling is het verplicht u vooraf aan te melden. Dit kan op de site van Utrechts Landschap https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/113753

Er is plaats voor 20 personen, dus wacht niet te lang. We zullen wandelen in 2 groepen van 10 personen. Parkeren kan op Groene Entree de Burgwal. Vandaar loopt u in enkele minuten naar het informatiecentrum.

advertentie
advertentie