De aardgasvrije woning van Ralph van Elburg
De aardgasvrije woning van Ralph van Elburg Ralph van Elburg

Kijk binnen bij de duurzame woning van Ralph tijdens de thematour van de Duurzame Huizen Route

15 maart 2022 om 17:10 Sport Deel je nieuws

MAARSSEN – Huiseigenaar Ralph van Elburg uit Maarssen geeft op zondag 20 maart om 10:00 uur een rondleiding in zijn aardgasvrije tussenwoning uit 1960. Tijdens deze thematour laat hij bezoekers zien hoe hij zijn woning verduurzaamde met isolatie en andere duurzame maatregelen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan Ralph te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

De huiseigenaar vertelt over het aardgasvrij maken van zijn rijtjeswoning: “De afgelopen jaren hebben we verschillende stappen gemaakt om te verduurzamen”, zegt Ralph. “We lieten zonnepanelen en een warmtepomp plaatsen en er kwam spouwmuurisolatie. Ook hebben we een groendak, is de zolder geïsoleerd en zijn we inmiddels overgestapt van gas naar inductie. We hebben veel zelf gedaan en daardoor veel ervaring opgedaan. Genoeg te vertellen dus. Van harte welkom!”

Schrijf je gratis in voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren je rond in en om hun woning. Ze vertellen vanuit hun eigen ervaringen hoe zij hun woning duurzaam hebben gemaakt, met allerlei maatregelen zoals isolatie, de warmtepomp of een groendak. Inwoners uit Utrechtse gemeenten zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route & U-Thuis

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden georganiseerd samen met U-thuis, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Utrecht: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.

advertentie
advertentie