Affiche sponsorloop
Affiche sponsorloop Annemiek Hessels

Leerlingen Daltonschool Nicolaas rennen voor de mensen uit Oekraïne.

11 maart 2022 om 19:06 Lokaal Deel je nieuws

Leerlingen Daltonschool Nicolaas

Sponsorloop voor Oekraïne

vrijdag 11 maart 2022 op school

Actie om geld in te zamelen voor Oekraïne

Een gewone schooldag in Doorn:

De kinderen komen enthousiast, verzorgd en met een liefdevolle kus van hun ouders naar school. Ze zijn ontspannen wetende dat ze na schooltijd weer terug kunnen keren naar hun veilige thuis. Waar gelachen, gegeten, geknuffeld wordt, spelletjes gespeeld worden en een warm bed klaar staat. 

Hoe anders is het zo’n 2000 kilometer verderop. Daar vluchten kinderen van dezelfde leeftijd met een rugzakje gevuld met kleding, lievelingsknuffel en eten/drinken naar een veiliger land. Ze laten alles achter wat ze liefhebben. Niet alleen qua materieel maar ook familie, vrienden, werk, school, geborgenheid, veiligheid. Kortom: hun THUIS. 

Wat kunnen wij als school doen om deze machteloze, ontredderde mensen een klein beetje te helpen? Daarover hoefden onze leerlingen niet lang na te denken. Er ontstonden spontane acties zoals koekjes verkopen, tulpen, zelfgemaakte armbandjes, tekeningen, flessen inzamelen of heitje voor karweitje. 

Vanmiddag hebben wij met de groepen 5 t/m 8 een sponsorloop gehouden. Alle kinderen hebben sponsoren gezocht en vanmiddag rondjes om de school gelopen. Dit alles om geld in te zamelen voor de mensen uit Oekraïne. Wat een kanjers. Maandagmiddag zal het totaalbedrag bekend gemaakt worden  

En alsof het zo moest zijn kwam er deze middag een moeder met haar dochter, gevlucht uit Oekraïne, spontaan bij ons kijken op school. Zondag aangekomen in Nederland, vandaag op zoek naar een school. Ze wilden het sfeertje proeven zodat het meisje overtuigd kan worden dat het hier in Nederand ook fijn kan zijn op school. Hoe schrijnend en hoe intens verdrietig. 

Dit zijn de kinderen waar wij ons voor inzetten, dit zijn de kinderen die het verdienen op te groeien in een veilig klimaat, met een liefdevolle kus van hun ouders wanneer ze naar school vertrekken, zorgeloos en ook écht kind kunnen zijn. 

Vlag Daltonschool Nicolaas
advertentie
advertentie