Links naar rechts: Sarah van Emst, Isis van den Broek en Abel Forger
Links naar rechts: Sarah van Emst, Isis van den Broek en Abel Forger Sidane

JEUGDTENNISERS LATEN TENNISCENTER HEUVELRUG TWEE WEKEN LANG BRUISEN

6 maart 2022 om 16:37 Sport Deel je nieuws

Na een jaartje afwezigheid vanwege corona is het internationale juniorentoernooi in Doorn terug met de vijfde editie, en dit jaar voor het eerst als ITF J3-toernooi. Toernooidirecteur Charlotte Bogtstra verwelkomt tennissers uit  verschillende werelddelen.

Het toernooi heeft nu voor het eerst de status van J3, een trede hoger dan de voorgaande editie in 2020. “Dat hadden we voor 2020 ook al aangevraagd, maar niet gekregen. Nu wel, en dat is mooi. Dat betekent dat er meer punten zijn te verdienen en dat wij moeten voldoen aan huisvesting voor de spelers vanaf de kwartfinales enkelspel en halve finales dubbelspel”, vertelt Bogtstra, die niet de ambitie heeft om nog ‘hogerop’ te gaan.

Bij het ITF J3-evenement hoort ook een rolstoeltennistoernooi van de ITF Junior Series, van vrijdag 4 tot en met zondag 6 maart. “Dat is een zogenaamde ‘joined single’, daar spelen jongens en meisjes door elkaar heen. Daar hebben we voor het eerst een schema van acht, ook met wat buitenlanders erbij. Dat is wel leuk.”

De finales voor de J3 en de joined single zijn afgelopen weekend gespeeld, met mooie resultaten. Bij de meiden stonden 2 Nederlandse in de finale. Hierbij ging Isis van den Broek (uit Driebergen-Zeist) er met de titel vandoor en werd Sarah van Emst tweede. Bij de jongens won Abel Forger van de Fransman Theo Papamalamis. De eerstgenoemde 3 trainen in Doorn op Tenniscenter Heuvelrug bij BK Tennis. Ook bij het rolstoeltennistoernooi was er Nederlands succes. Lizzy de Greef won hier de finale. 

Na Den Haag (J5) en Doorn (J3) is er voor de derde week op rij internationaal toernooitennis op Nederlandse bodem en voor de tweede week op rij in Tenniscenter Heuvelrug te Doorn. 

Op het J5-toernooi dat nu volgt is het de beurt aan spelers die nog niet zoveel vlieguren hebben gemaakt op het internationale wedstrijdtoneel of in ieder geval lager geklasseerd zijn op de juniorenwereldranglijst. Onder meer Mees Rottgering, Pepijn Bastiaansen, Charlotte van Zonneveld, Bente de Bresser en Dilara Okur doen een gooi naar de titel. Rottgering en Bastiaansen staan bovenaan de plaatsingslijst, bij de meisjes wordt deze aangevoerd door de Israëlische Sapir Cohen gevolgd door Van Zonneveld en De Bresser. 

Het ITF Juniors In-Doorn Grade 5, dat zaterdag (5 maart) van start is gegaan met de kwalificaties en maandag met het hoofdschema, is een mooie mogelijkheid voor Nederlandse spelers om ervaring op te doen op internationaal niveau

Winnares joined single: Lizzy de Greef
advertentie
advertentie