Afbeelding
Shutterstock

Klimaatfietstocht over de Utrechtse Heuvelrug

23 februari 2022 om 16:00 Natuur en milieu

HEUVELRUG Op 12 maart organiseert Cycling4Climate samen met Provincie Utrecht een Klimaatfietstocht over de Utrechtse Heuvelrug. De tocht maakt deel uit van een serie, waarbij Cycling4Climate elke maand in een andere provincie een Klimaatfietstocht uitzet.

Doel is om de urgentie van de Klimaatopgave op een sportieve manier onder de aandacht te brengen en de deelnemers te inspireren zelf (nog) duurzamer te worden door langs een aantal mooie duurzaamheidsprojecten in de provincie te fietsen. Inwoners, fietsliefhebbers, volksvertegenwoordigers, bestuurders: iedereen is welkom. Bij de projecten staan vrijwilligers die er iets over zullen vertellen en vragen zullen beantwoorden.

Er is een tocht van 85 kilometer, 92 kilometer of een van 42 kilometer. Onderweg vertelt de Energiecoöperatie over het zonneveld met 1000 panelen dat in Groenekan is gerealiseerd, krijgen fietsers tips om energie te besparen, kun je horen hoe het is om te wonen in een Ecowijk en vertellen inwoners van Werkhoven hoe ze het schoolplein klimaatadaptief maakten. Ook het eerste publiek toegankelijke waterstofstation in Nieuwegein ligt op de (lange) route.

Starten kan op meerdere locaties om 9.45 uur. Wie de lange tocht wil rijden en met de fiets op de auto naar de startplaats wil komen, kan het beste starten bij Triodos Bank in Driebergen. Daar kan de auto gratis geparkeerd worden. Meer informatie en inschrijven: https://cycling4climate.nl/12-provincies/

advertentie
advertentie