Diana Fakour; model campagne 2022
Diana Fakour; model campagne 2022 Rens Dekker

Driebergse Fama in regiofinale Prinses Christina Klassiek Concours

17 februari 2022 om 14:51 Lokaal Deel je nieuws

De jonge Driebergse cellist Fama Koning is doorgedrongen tot de regiofinale Zuid 1 van het Prinses Christina Klassiek Concours. Ze staat op 20 februari in de finale en doet mee om muzikale prijzen te winnen en een felbegeerde plek in de Nationale Halve Finale van het concours te bemachtigen. 

Regio Zuid 1 omvat de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, een deel van Zuid-Holland en Utrecht. Het is het vierde van in totaal zes regioconcoursen door het hele land. Het klassieke, muzikale talent stuurde een deelnamevideo in met daarop haar performance. Uit meer dan 62 inzendingen koos de jury, bestaande uit professionele musici de talentvolle deelnemer. Fama doet mee in categorie 2 (15 t/m 19 jaar, zang 21 jaar) en speelt stukken van de componisten Haydn en Glière. In totaal spelen er zes finalisten in de regiofinale. Ook provinciegenoten Hanno Egger (zang, 20 jaar) en Pieter Streefkerk (viool, 13 jaar) zijn geselecteerd. De finalisten spelen live voor de jury en camera’s in CHV Noordkade in Veghel. Het Prinses Christina Concours zendt in de week na de opnames de optredens van de regiofinalisten via hun YouTube-kanaal uit. 

Over het Prinses Christina Klassiek Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert al 55 jaar de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Aan het Klassiek Concours doen landelijk honderden jonge musici van 12 t/m 19 (zang 21) jaar in verschillende categorieën mee. De instrumenten variëren van viool tot bastuba, als de muziek maar klassiek is, in de ruimste zin van het woord. Een jury bestaande uit professionele musici beoordeelt de regiofinalisten. Van de feedback kunnen de musici leren en zo verder groeien. Dit jaar is de Regionale Finale voor een camera, in plaats van voor publiek. Op deze manier krijgen de musici toch een podium en leren ze hoe het is onderdeel te zijn van een videoproductie. Het Klassiek Concours in regio Zuid 1 wordt ondersteund door ABN AMRO MeesPierson, BPD, Dioraphte, Fonds1818, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting de Weille Ogier, Donemus Prijs, Gemeente Meijerijstad, het Orlando Festival, philharmonie zuidnederland, het Philips Symfonie Orkest en de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Neem voor meer informatie en/of een interviewverzoek met een deelnemer contact op met Raoul Wijsma, marketingcommunicatiemedewerker via raoul.wijsma@christinaconcours.nl.

advertentie
advertentie