Werk van Ans Wortel
Werk van Ans Wortel Joep Deutekom

Opening van bijzondere kunstexpositie Ans Wortel door zus Rik Wortel  

7 juni 2018 om 10:22 lokaal Deel je nieuws

Van 8 juni t/m 18 november 2018 hangen circa 75 prachtige werken van kunstenaar Ans Wortel in Hotel Bergse Bossen in Driebergen.

Begin jaren ’60 was ze daar plotseling: de Amsterdamse kunstenaar Ans Wortel (1929-1996). Nog nauwelijks bekend, won ze in 1963 de Prix de la Jeunesse in Parijs voor haar grafische werk. Het Franse blad Le Monde schreef over haar, vervolgens kochten grote musea haar werk aan en volgden er exposities in binnen- en buitenland. De bejubelde, eigenzinnige kunstenares, met haar bohemien levensstijl, haar doorrookte stem en bijzondere verschijning sprak tot ieders verbeelding. Zij groeide dan ook in korte tijd uit tot ‘Bekende Nederlander’.

Gewoon binnenwandelen
Bergse Bossen is vereerd expositieruimte te mogen zijn voor een tentoonstelling van het indrukwekkende werk van Ans Wortel. Van 8 juni tot en met 18 november 2018 sieren haar olieverven op doek en paneel, gouaches en etsen de muren in de gangen, de lobby, lounge en het Grand Café van het hotel in Driebergen. Iedereen die geinteresseerd is kan gewoon binnenwandelen en een rondje langs de werken lopen. Bij de receptie ligt een lijst met informatie over de kunstwerken..

Jongere zus Rik Wortel opent expositie
Niemand minder dan Rik Dekker-Wortel, de jongere zus van de reeds overleden Ans en zelf ook kunstenaar, zal op vrijdag 8 juni om 11.00 uur de tentoonstelling in Bergse Bossen officieel openen. Na de opening zal zij een rondleiding geven langs de werken van haar zus. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis en alle kunstwerken zijn te koop.
Meer informatie: www.bergsebossen.nl/answortel

advertentie
advertentie