Afbeelding
Staatsbosbeheer

Provincie: ‘1,5 miljoen voor valwindschade’

12 januari 2022 om 09:31 Natuur en milieu

LEERSUM Het provinciebestuur van Utrecht stelt voor om 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het herstellen van de schade die in juni vorig jaar ontstond door de valwind in het gebied rondom Leersum, Valkenheide en Maarsbergen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgt dit geld en is verantwoordelijk voor een passende besteding. 

Specifiek is het geld bedoeld voor herstel van beplanting langs wegen binnen de bebouwde kom en voor natuurherstel. ,,Het uitzonderlijke en excessieve karakter van het natuurgeweld in de zomer van 2021 is aanleiding om deze financiële bijdrage te leveren”, zo laat de provincie weten.

BETROKKEN De Provinciale Staten toonden direct na de valwind hun betrokkenheid en volgen de situatie sindsdien op de voet. Zo bekijkt zij tijdens diverse werkbezoeken de schade op locatie en voert zij gesprekken met getroffen inwoners, vertegenwoordigers van landgoeden en natuurorganisaties. 

Een valwind komt in uitzonderlijke gevallen voor. Eerder al schreef deze krant over de manier waarop een valwind ontstaat.

advertentie
advertentie